Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas svētku centrālo pasākumu - Uz Rīgu!

11. novembra krastmala Rīgas svētkos ir bijusi gan lielākais Rīgas teātris, gan lielākā kinozāle un lielākais Rīgas parks, bet Latvijas simtgades svētkos tā kļūs par galveno satikšanās vietu mūsu zemes pašā centrā – Rīgā.

UZ RĪGU! – uz vietu, kur radi un draugi no visiem Latvijas novadiem mūsu valsts simtgadē satiekas Latvijas viducī. UZ RĪGU! - uz kuru ved gan lieli, gan mazi ceļi – pa zemi, ūdeni un gaisu. Šodienas Latvijas nozīmīgākie simboli ceļu satecēšanai vienuviet ir Rīgas osta un Rīgas starptautiskā lidosta. Rīgas osta ir galvaspilsētas sirds vārti, caur kuriem pasaule ienāca mūsu zemē, dodot iespēju tai augt un attīstīties, savukārt, starptautiskā lidosta “Rīga” ļauj šodien nest Rīgas un Latvijas vārdu plašajā pasaulē.

Sestdien, 18. augustā  no plkst. 13.00 līdz pat 23.15 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Rīgas svētku centrālo pasākumu 11. novembra krastmalā - UZ RĪGU! Nokļūt Rīgā var visdažādākajos veidos - tās ir mazas takas un lielas ātrgaitas šosejas, mazas upītes un plašas jūras, un gaisa kuģu ceļi augstu virs mākoņiem. Šogad 11. novembra krastmala pārtaps par daļu no Rīgas lidostas, ļaujot svētku apmeklētājiem ielūkoties noslēpumainajā un ceļotājiem neredzamajā Starptautiskās lidostas “Rīga” ikdienā.

Plkst. 13.00 svētkus ievadīs lidostas tehnikas parāde, kurai sekos Latvijā pazīstamu mākslinieku priekšnesumi: plkst. 14.00 uz skatuves kāps hiphopa izpildītājs OZOLS, plkst. 15.00 muzicēs jaunā folka grupa JAUNO JĀŅU ORĶESTRIS. Programmas turpinājumā, plkst. 16.00 uz centrālās skatuves kāps etnoroka grupa LAIMAS MUZYKANTI, plkst. 16.50 notiks motociklistu sacensību “Rīgas kauss 2018” uzvarētāja apbalvošana, bet tūlīt pēc tam - plkst. 17.00 klausītājus priecēs IVO FOMINS. Svētku programmu ar saviem priekšnesumiem kuplinās arī Rīgas draugi no ārvalstīm – plkst. 14.40 un 16.40 svētku apmeklētājus priecēs Taipejas jauniešu tautas sporta grupa no Taivānas, bet plkst. 15.40 un 19:40 kopīgi varēsim vērot ielu teātra “V.O.S.A. Theatre” (Prāga, Čehija) uzstāšanos.

Vistālāk braukušie viesi 11. novembra krastmalā uzstāsies plkst. 18.00 – UZ RĪGU! savu sniegumu atveduši Rīgas draugi – bundzinieku grupa TAGO no Korejas Republikas un folkmūzikas grupa MONTEMAR no Čīles. Vakara programmas turpinājumā uz Rīgas svētku centrālās skatuves kāps pārstāvji no abām mūsu  kaimiņvalstīm – plkst. 19.00 muzicēs grupa SVJATA VATRA no Igaunijas, bet plkst. 20.00 uzstāsies grupa DADDY WAS A MILKMAN no Lietuvas.

Ikvienam svētku pasākuma apmeklētājam no plkst. 13.00 līdz 19.00 būs iespēja iesaistīties unikālā gleznošanas darbnīcā un, liekot lietā savu radošo iedvesmu, mākslinieces Elitas Patmalnieces vadībā,  izkrāsot speciāli svētkiem izgatavotu vides objektu – “UZ RĪGU!”.

No plkst. 13.00-23.00 Akmens tilta pusē notiks Amatnieku darinājumu tirdziņš.

Vakara kulminācijā plkst. 21.00 -  lielkoncertā LABVAKAR, RĪGA! LABVAKAR, LATVIJA! diriģenta Romāna Vanaga vadībā uz skatuves satiksies un Baltijas valstu likteņdziesmas izdziedās populārie un iemīļotie latviešu estrādes solisti un mūziķi no kaimiņzemēm – Ginta Krievkalna, Zigfrīds Muktupāvels, Daumants Kalniņš, Ivo Linna un Mārja-Līsa Ilusa (Igaunija), Aļģirdas Šuminsks (Lietuva) un grupa “Big Al & The Jokers”, Aija Andrejeva, Alex, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš. Muzicēs Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā un svētku orķestris. Koncertā piedalīsies komponisti Jānis Lūsēns, Uldis Marhilēvičs, un Mārtiņš Brauns.

Koncerts noslēgsies ar krāšņu svētku uguņošanu plkst. 23.00.

Pasākuma vadītāji – Latvijas novadu pārstāvji: Dailes teātra aktieris Niklāvs Kurpnieks (Zemgale),  Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova (Kurzeme), Daugavpils teātra aktrise Maija Korkliša (Latgale). Muzikālais noformējums - DJ [Ex] da Bass, režisors – Kārlis Anitens, scenogrāfs – Kristaps Skulte, video mākslinieki –  Māris Mīlgrāvis un Rihards Gēcis.

Ar svētku programmu ir iespēja iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv . Aktuālajām ziņām var sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, www.instagram.com/rigas_svetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”. Svētkus programmu 11. novembra krastmalā organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība, atbalsta Starptautiskā lidosta “Rīga” .

Visi pasākumi 11. novembra krastmalā ir publiski, līdz ar to norises tajos tiks fotografētas un filmētas.  Iegūtie attēli un video var tikt izmantoti sabiedrības informēšanai un publicitātei. Plašāka informācija: http://kulturasapvieniba.riga.lv/lv/publicitate/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14661407sec.