Vēl nebijuši produkti piedzīvos savas debijas izstādē „Riga Food 2018”

Musli batoniņš ar kaņepju sēklām, mārrutku šokolādes trifeles, grūbu asinsdesa ar piparmētru – šos un vēl daudzus citus Latvijā ražotus jaunos produktus varēs apskatīt, nodegustēt un iegādāties Baltijas lielākajā pārtikas izstādē „Riga Food 2018”, kas no 5. līdz 8. septembrim notiks Ķīpsalā. Nāc un izbaudi vēl nebijušas garšas!

Musli batoniņš ar kaņepju sēklām

Kad Andris Višņevskis ar ģimeni no Londonas pārvācās uz Latvijas laukiem, viss, kas viņiem bija, – saujiņa kaņepju sēklu un lieli sapņi. Šobrīd ģimenes uzņēmums “Obelisk Farm” piedāvā daudzveidīgu kaņepju produkciju – tēju, papīru, ziepes un citus izstrādājumus. Jaunums produktu klāstā ir musli batoniņš ar kaņepju sēklām, kas ir gan lielisks našķis, gan sniedz tik nepieciešamo enerģiju ikdienas gaitām. Batoniņš satur lielu daudzumu šķiedrvielu, proteīnu, kā arī ogļhidrātu un ir ražots tikai no augu izcelsmes izejvielām.

Grūbu asinsdesa ar piparmētru

“Katrā novadā cilvēkiem ir savas asinsdesu garšas un tradīcijas – vienā Latvijas pusē izmanto grūbas, kamēr citā ir raduši pildīt putraimus, daži desām pievieno sīpolus, bet citiem tie šķiet lieki, – mēs mēģinām piedāvāt arvien dažādāku produkciju, lai katram būtu, ko izvēlēties,” saka Z/S “Arumi” saimniece Ineta Bole. Arī šogad “Arumos” ir tapis kas jauns – grūbu asinsdesas ar piparmētrām. Piparmētras produktam piešķir pikantu un pazīstamu garšu.

Apiņots Ziemeļvidzemes ābolu sidrs

Sidra darītavā “Abuls” no Smiltenes sidru gatavo ar rokām un izmanto Ziemeļvidzemes tradicionālās ābolu šķirnes un pat mežābolus, kā arī labākās sidra pagatavošanas tehnikas. Tik tikko darītava radījusi ko pavisam oriģinālu – apiņotu ābolu sidru. Pussausā sidra pagatavošanā izmantotas vēlās rudens un ziemas ābolu šķirnes, kā arī aromātiskie ASV apiņi, kas dzērienam piešķir unikālas garšas nianses.

Latvijā ražots proteīna pulveris

“Kefa” dabiskie proteīna pulveri ar aveņu un kakao-piparmētru garšu palīdzēs gan sportistiem, kas vēlas palielināt ķermeņa masu, gan ikvienam situācijās, kad ķermenis tiek pakļauts lielai garīgai un fiziskai slodzei un tam ir vajadzīga papildu olbaltumvielu deva. Šie proteīna pulveri ir pirmais šāda veida produkts Latvijā, kura ražošanā izmantots piens tikai no Latvijā audzētām govīm un kas satur tikai dabiskas izejvielas. Lai produkts būtu īpaši veselīgs, cukura vietā izmantots dabiskais saldinātājs – stēvija.

Alus katram Rīgas rajonam un Latvijas pilsētai

“Mēs par to, ka katrai pilsētai, ciemam vajag savu alu!” saka “La Barda” alus meistars Imants Birzgalis. “La Barda” popularitāti ieguvusi, radot alu par godu dažādām Rīgas apkaimēm un Latvijas pilsētām, piemēram, Dobelei, Siguldai, Čiekurkalnam, Rīgas centram u. c. Lai kur tu arī dotos, nu var ņemt līdzi galamērķim piemērotu alutiņu!

Atbildīgi ražoti sēklu maizes grauzdiņi ar tomātiem

Gatavojot maizi tikai no dabiskām izejvielām un nepievienojot nekāda veida uzlabotājus, jārēķinās, ka ne vienmēr kukulīši sanāk perfekti, – “Saldus maiznieks” šādu maizīti pārstrādā garšīgos grauzdiņos. Šī gada jaunums ir sēklu maizes grauzdiņi ar tomātiem, kas ir gards maizes našķis lieliem un maziem. Kraukšķīgie grauzdiņi izcili garšo gan dažādās biezzupās, gan salātos, taču tos, protams, var baudīt tāpat vien – kā uzkodu.

Mārrutku šokolādes trifeles

"MārLapiņi" gatavotie mārrutki ar dažādām piedevām ir labi pazīstami, taču ne katrs būs baudījis viņu ekskluzīvāko produktu – šokolādes trifeles ar mārrutkiem. Šokolāde izkausēta uzkarsētā saldajā krējumā, un tai pievienotas divreiz maltas mārrutku saknes. Šokolādes bumbiņas apviļātas mārrutku pulverī, kuru taisa turpat "MārLapiņos" no kaltētām auga saknēm. SaimnieksMāris zina teikt, ka senos laikos mārrutks bijis teju vai galvenās zāles, kas izmantots pret visām kaitēm – tagad viņš tos padarījis par īstu našķi!

Alkoholisks kokteilis “Veldze”

Degvīna tecinātava “Akmeņlauzis” jau ieguvusi starptautisku atzinību ar saviem stiprajiem dzērieniem, bet šogad tā piedāvā ko gluži svaigu – alkoholisko kokteili “VELDZE”. Jau tā nosaukumspasaka visu – “VELDZE” noderēs slāpju remdēšanai jebkurā gadalaikā. Kokteiļa pamatā ir dzērveņu sula, kurai pievienots nedaudz cidoniju sulas košākai garšu buķetei, bet spirgtumam – godalgotais “Akmeņlauža” destilāts “Baltais”.

Papildus šiem jaunumiem izstādē “Riga Food 2018” būs vēl daudzi citi – Inovāciju stendā debiju piedzīvos vairāki produkti, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas zinātniekiem un pētniecības institūtiem, jaunākie maizes izstrādājumi būs Latvijas Maiznieku biedrības ekspozīcijā, mājražotāju jaunumus varēs novērtēt reģionu halles ekspozīcijā “Novada Garša Latvija”.

Kā zināms, no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2018”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas. ”Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

„Riga Food” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Sekojiet līdzi izstādes jaunumiem un pasākumu programmai mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood

Izstādes darbalaiks:

Profesionāļu diena

5. septembris 10.00–18.00

Apmeklētājiem

6.–7. septembris 10.00–19.00

8. septembris 10.00–17.00

Biļešu cenas:

5. septembrī (Profesionāļu dienā)

Ieejas biļete – 10 €

Pārtikas nozares profesionāļiem, aizpildot anketu un atstājot savu vizītkarti – 5,00 €

6.–8. septembrī

Ieejas biļete – 5 €

Skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem – 4,00 €

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 13 €

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas

Grupas (10+) ieejas biļete skolēniem, studentiem – 3,00 €

Autostāvvieta – 5,00 €

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10847187sec.