Vokālās grupa „PUTNI“ svinēs divdesmit piecu gadu jubileju ar īpašu koncertu

Atzīmējot savu 25 gadu darbības jubileju 2018. gada 1.oktobrī VEF Kultūras pils vestibilā vokālā grupa „Putni“ (vadītāja Antra Dreģe) atskaņos jaunu koncertprogrammu ar nosaukumu Ornamenti.

Koncertu iecerēts veidot kā muzikālu un vizuālu rakstu meditāciju atjaunotās VEF Kultūras pils vestibilā.  Sadarbībā ar vienu no šībrīža pieprasītākajiem un oriģinālākajiem mūzikas pasākumu režisoriem – Robertu Rubīnu un “Spēlmaņu nakts” balvas ieguvēju, gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani   taps koncertuzvedums, kurā piedalīsies 13 vokālās grupas Putni dziedātājas, kas vienlaikus atskaņos arī dažādas perkusijas un 5 mūziķi instrumentālisti.

Koncertā skanēs M.Gribinčikas, D.Lenga, K.Pētersona kompozīcijas balsīm un instrumentiem, kā arī īpaši  šim koncertam  G. Pelēča, S. Mences, L. Blūmas, A. Veismanes un zviedru komponista Mortena Jansona (Mårten Jansson) radītie  jaundarbi.

Vokālās grupas „Putni“ galvenais uzdevums uzsākot savas muzikālās gaitas 1993.gadā, bija izrauties no tradicionālās sieviešu ansambļu kustības un pierādīt, ka tādam izpildītāju sastāvam kā sieviešu vokālais ansamblis iespējams pretendēt uz ko nopietnāku nekā šlāgera  tipa dziesmiņas klavieru pavadījumā. Rūpīgi un mērķtiecīgi, caur jaundarbu pasūtinājumiem ansambļa laikabiedriem - komponistiem gan Latvijā, gan aiz tās robežām, tika uzkrāts vērā ņemams, unikāls repertuārs.

Ilgu laiku Vokālā grupa „Putni“ bija vienīgā šāda tipa vokālā grupa, kas ar savu darbību saviļņoja visu ansambļu dziedāšanas kustību un iedvesmoja arvien vairāk kolektīvu pievērsties nopietnam koncertrepertuāram.

Vokālā grupa „Putni“ sadarbojušies gandrīz ar visiem komponistiem Latvijā, grupas kontā ir vairāk nekā 100 pasaules pirmatskaņojumu, starp kuriem ir tādi šedevri kā Maijas Einfeldes „Sirēnu sala“,  Jura Ābola  „Burhanuddina Rabani Brīnumainais gredzens jeb Piecas politiski erotiskas rotaļas 8 daiļām Eiropas dāmām“, Poļu kolendas un Sv.Asīzes Franciska sarunas ar Putniem,  Georga Pelēča oratorija „Hildegardes dziesmas“  un Рождественское песнопение,   Riharda Dubras „Dziesmas pusnakts tumsā“, Uģa Prauliņa dziesmu cikls ar Ingas Gailes dzeju, Anša Saukas „Septiņas japāņu haikas par pavasari“,  Indras Rišes „Pamošanās“, Paula Dambja „Mečildes dziesmas“, Imanta Zemzara  „Mūsu pasaule – rožu lapene“, Marinas Gribinčikas „Piektais gadalaiks“,  Kristapa Pētersona „Perfume“,  Santas Ratnieces „Claybird` s Lullaby“  un daudzi citi.      

No vokālās grupas „Putni“ repertuāra krājumiem notis savām koncertprogrammām aizņēmušies gan spēcīgākie Latvijas sieviešu kori un ansambļi, gan arī profesionālie kori Eiropā.

 Vokālai grupai „Putni“ izdevies atrast savu stabilu darbības nišu, attīstot oriģinālu mūsdienu vokālās kamermūzikas programmu veidošanu, kas ir ideāls lauks gan muzikāliem eksperimentiem, gan dažādu mūzikas stilu sintēzei - šobrīd vienai no akadēmiskās mūzikas globālajām tendencēm.  

Putniem vien raksturīgajā, mūsdienīgajā rokrakstā veidota arī jubilejas koncerta „Ornamenti“ programma VEF Kultūras pils vestibilā, kuru vizuāli krāsainu darīs režisors Roberts Rubīns un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Koncerti notiek ar VKKF, Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta, Kultūras biedrība Spektrs atbalstu.

Vairāk informācijas www.putni-ensemble.lv

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīze” kasēs un koncertu norises vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 05.04.2024 Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā TAKA
Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16462111sec.