Atklāta Aiga Audera rotu izstāde «Daba un rotas»

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" no 2018. gada 18. oktobra aicina apmeklēt rotu mākslinieka Aiga Audera izstādi "Daba un rotas".

Līdzīgi kā jūgendstila periodā, arī mūsdienās ir mākslinieki, kuri rotaslietās vēlas satvert dabas daudzveidīgo skaistumu. Aigis Auders radošu iedvesmu gūst gan ierastās, gan neparastās dabas formās un faktūrās. Par mākslinieka rotām top dažādās kompozīcijās savienoti dabas elementi – smalku sakņu vijumi, jūras nogludināti priekšmeti, meža veltes un dabas veidojumi, ko akcentē Latvijas dārgakmens – dzintars.

"Aiga Audera rotas ir viņa ieraudzīto dabas pēdu radošais demonstrējums," atzīmē mākslas zinātniece Dr.art. Ilona Audere. Mākslinieka vērīgā acs pamana gan krutnagliņas smalkumu, gan anīsa zvaigznes eksotisko mirdzumu, kas pārtop rokassprādzē, gredzenā vai auskaros.  Lai dabas materiāls atmirdzētu sudrabā, dabas filigrānās formas iziet garu pārtapšanas procesu meistara darbnīcā. Savdabīgās dabas formas un faktūras mākslinieks pārrada, izmantojot paša izstrādāto vakuumliešanas tehniku. Tām jaunu dzīvi piešķir kompozīcija un akcenti – nelieli ametiskti, perlamutrs, cirkoni.

Aiga Audera profesionālo kvalifikāciju sekmējusi izglītošanās profesora Jura Gagaiņa vadītajā Metāldizaina nodaļā Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī pirms tam apgūtā ķīmiķa specialitāte Latvijas Universitātē un mākslas amatniecības pieredze, darbojoties Tautas studijā "Kalvis". Dabas rotas guvušas atzinību izstādēs un konkursos Latvijā un Eiropā, tās iepriecina oriģinālo rotu valkātājas un valkātājus visā pasaulē.

Izstāde muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" apskatāma no 2018. gada 18. oktobra līdz 2. decembrim katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73816705sec.