«Latvijas Nacionālais vēstures muzejs» aicina izzināt tautas svētku svinēšanas tradīcijas

2018. gada 11. decembrī plkst. 18.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (Brīvības bulvārī 32, Rīgā) interesentus aicina uz Vēlo otrdienu sarīkojumu izstādē "Latvijas gadsimts" – šajā reizē notiks diskusija par svētku svinēšanas tradīcijām pēdējos simts gados Latvijā. Ieeja muzejā – bez maksas.

Sarunā piedalīsies Anda Laķe, Latvijas Kultūras akadēmijas prorektore, profesore; Ilga Reizniece, folkloriste un pedagoģe, grupas "Iļģi" mākslinieciskā vadītāja; Toms Ķencis, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieks; Daina Bleiere, LU Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore.

Latvija 20. gadsimtā ir bijusi pakļauta nemitīgām politiskām un sociālām pārmaiņām – kultūras telpā vienas ideoloģijas uzslāņojumi pārklājušies ar nākamajiem, tiecoties izmainīt svētku kalendāru un tradīcijas, tādējādi – arī nācijas identitāti un vērtības. Šajos apstākļos īpaša loma bijusi tradīcijas spēkam. Kā šajā paliekošā un mainīgā saspēlē veidojusies kultūras vide, latviskie, aizliegtie un atļautie svētki? Ko svinēja, kas tika uzskatīti par latviskiem svētkiem starpkaru Latvijā un vēlāk? Vai un kādā veidā svētku un svinēšanas tradīcijas tika pārmantotas padomju okupācijas laikā? Kad, kā un cik noturīgi iesakņojās padomju okupācijas periodā ieviestie jauninājumi? Kas mēs esam šodien, ja uzskatām, ka "esam tas, ko mēs svinam"? Īpaša uzmanība tiks veltīta tām svētku un svinēšanas tēmām, kas atspoguļotas arī Latvijas muzeju kopizstādē "Latvijas gadsimts".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37246299sec.