Rīgā ieskandina Eiropas Ziemassvētkus

Veiksmīgi notikusi gada gaidītāko svētku sagaidīšana Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā (RTRIT). Ziemassvētki Eiropā 2018 ir ieskandināti un dalībnieki ir devušies uz savām valstīm ar smaidiem un sirsnīgiem komplimentiem Rīgas uzņemšanai.

Kā minēja AEHT (Eiropas Viesmīlības un Tūrisma Skolu Asociācijas) ģenerālsekretāre Nadine Schintgen savā uzrunā, ka Latvija ir slavena ar savu uzņemšana talantu, arī šī reize nebija izņēmums. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums bija izvēlēts kā 27. Ziemassvētku Eiropā organizators. RTRIT gatavojās šim notikumam gandrīz visu gadu, lai maksimāli viesmīlīgi un labākās latviešu tradīcijās uzņemt 200 pasākuma dalībniekus no dažādām Eiropas valstīm. Šis pasākums notika Latvijā pirmo reizi un kas tamlīdzīgs ar krāšņiem gājieniem un kultūras pasākumiem iepriekš Rīgā nav noticis diezgan sen.

Ziemassvētki Eiropā norisinājās no 02.12.-08.12.2018 Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, visas nedēļas laikā visus pasākuma dalībniekus gaidīja piesātināta izglītojoša un izklaidējoša programma.

Ziemassvētku nedēļa Rīgā sākās ar Svēto misi Rīgas Doma baznīcā un vērienīgu un krāsainu svētku gājienu Vecrīgā, kurā visi dalībnieki devās ar pārstāvētās valsts karogiem, savas tautas raksturīgos ziemassvētku tērpos vai nacionālajos tautas tērpos. Līdz ar tērpu dažādību un krāšņumu, gājienā laikā tika izpildītas tradicionālās dažādu valstu Ziemassvētku dziesmas. Kā gājiena galapunkts bija ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un latviešu tradicionālas ķekatas Bastejkalnā, kas likās īpaši jautras viesiem no tālākām zemēm kā Itālija, Spānija un Portugāle. Tradicionāli gājiens noslēdzas ar Ziemassvētku izstādes svinīgo atklāšanu, kurā piedalās pasākuma patronese Christian Keller, AEHT prezidents Remko Koerts un citi augsti godātie viesi. Pasākums tika pasludināts par atklātu ar lentas pārgriešanu un RTRIT valdes locekles – direktores Silvas Ozoliņas uzrunu, turpinājumā visus klātesošos priecēja gaismas šovs un svētku salūts.

Turpmākās divas dienas bija visatbildīgākās dalībniekiem, jo bija divu dienu Ziemassvētku izstāde, kuru apmeklēja vairāk par 500 skolēnu no visdažādākajām pamatskolām, internātskolām, ģimnāzijām, profesionālām vidusskolām un amatpersonas no RD IKSD; IZM; VIAA; VISC. Izstādes viesiem bija unikāla iespēja iepazīt Ziemassvētku tradīcijas no visiem Eiropas tuvākiem un tālākiem nostūriem, pavērot galda klāšanas un eglīšu rotāšanas ieradumus, pagaršot tradicionālās svētku receptes un piedalīties interesantākajās meistarklasēs. Savos profesionālos noslēpumos ar jauniešiem dalījās: Flytie bārmeņu šovs, latviskais zīmols MAYRA un RTRIT audzēkņi demonstrēja modes skati; Juris Dukaļsķis, restorāna 3 šefpavārs un Irina Duvanova, RTRIT pasniedzēja un karvinga entuziaste.

Katru no izstādes dienām noslēdza Eiropas bufete, kur katra  valsts cienāja apmeklētājus ar saviem tipiskiem Ziemassvētku ēdieniem. Viesu garšas kārpiņas tika lutinātas ar izsmalcinātiem jūras velšu salātiem no Horvātijas, jēra gaļas ēdieniem no Armēnijas, īstām Krievu pankūkām, Igaunijas variācijām par biešu un siļķes salikumu, Ukraiņu mājas marinētiem dārzeņiem un desertiem no Itālijas, kā arī ar daudz ko citu. Katru no Eiropas bufetes dienām viesus izklaidēja muzikāla programma no Dj Ex da Bass un Eināra Latiševa duets un instrumentālais trio "Kļavas sīrups".

Svētku nedēļas noslēgumā viesiem bija paredzētas izglītojošas lekcijas par mūsdienīgo Latvijas tūrismā, aizraujošas ekskursijas pa Latviju un kultūras programmu uzstāšanās. Kultūras programmu vakarā, visas 25 komandas piedāvāja izjust savus tradicionālos Ziemassvētkus, ar dejām un dziesmām, ar neparastiem mūzikas instrumentiem, ar savu tradīciju prezentācijām un neaizmirstamo vienotības sajūtu, ka visi ir tik dažādi, bet tik saliedēti un draudzīgi.

Ar īpašu rūpību un atbildību notika gatavošanās Gala vakariņām, kurās piedalījās visi dalībnieki, atbalstītāji, sponsori un augsti godātie viesi. Noslīpēt līdz perfektumam audzēkņu apkalpošanas prasmes palīdzēja Inese Vicupa, bet gardie ēdieni bija no Ļatvijas slavenā šefpavāra Raimonda Zommera un viņa komandas. Par pasākuma muzikālo daļu rūpējas Diāna Pirags. Delegācijas saņēma savas piemiņas dāvanas, bet Spānijas delegācija arī saņēma AEHT karogu un tiesības pārņemt šo goda stafeti un rīkot AEHT Ziemassvētkus Eiropā 2019.

Katrs no viesiem sajutās vienreizējs un īpašs, jo ikvienam bija veltīta uzmanība un katrs saņēma nenovērtējamu starptautisku pieredzi nedēļas garumā, kas paliks ne tikai par gaišām atmiņām, bet arī par draudzību, lojalitāti un cieņu mūža garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45370388sec.