Svētā Pētera baznīcā skanēs unikāla koncertprogramma «Ludovico Einaudi elementā»

2018. gada 28. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks koklētāju ansambļa "Cantata" koncerts "Ludovico Einaudi elementā", kurā tiks atskaņoti Ludovico Einaudi skaņdarbi komponista Aigara Raumaņa aranžijā.

Kokli šodien noteikti var uzskatīt par populārāko latviešu tautas mūzikas instrumentu, tas ir visvairāk apcerētais un apbrīnotais latviešu mūzikas instruments. Ar kokli saistās senākās, varbūt pat visvairāk izpētītās spēles tradīcijas, tomēr mūsdienās ļoti lielu popularitāti gūst arī inovācijas un jaunrade. Tāpēc, balstoties uz kokles spēles un skanējuma plašajām iespējām, koklētāju ansamblis "Cantata" ir izveidojis jaunu un unikālu koncertprogrammu "Ludovico Einaudi elementā".

Mūsdienu itāļu komponists Ludoviko Einaudi ir ieguvis plašu starptautisku atpazīstamību, uzstājoties ar savām kompozīcijām uz lielākajām Eiropas un Amerikas skatuvēm. Līdz šim viņa mūzika bija reti sastopama latviešu mākslinieku repertuārā, līdz ar to klausītājiem būs lieliska iespēja iepazīties ar pasaulē aktuālu mūziku neparastā un nedzirdētā tautas un profesionālo instrumentu salikumā. L. Einaudi mūziku raksturo demokrātiski izteiksmes līdzekļi, skaidra harmoniska valoda, ostinēta minimālisma attīstības paņēmieni un neatkārtojamu noskaņu uzburšana. Šo apbrīnojamo vienkāršību ar savu redzējumu lieliski papildinās jaunā, bet jau pieredzējušā mūziķa un komponista A. Raumaņa tieši šai koncertprogrammai radītās L. Einaudi mūzikas aranžijas neparastam instrumentu sastāvam – koklēm, saksofonam, čellam un perkusijām.

Koncertprogrammā tiks iekļauti darbi no jaunākā L. Einaudi albuma "Elements", kā arī viņa agrīnie darbi un improvizācijām piepildītās kompozīcijas no tautiskā albuma "Taranta".

Mākslinieki koncertā rosinās ieklausīties viņu mūzikas instrumentos no jauna – sadzirdēt to vitalitāti, svaigumu un unikalitāti gan individualitātē, gan ansambļa vienībā. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt kokli jaunās skaņās, neparastās un retāk dzirdētās saspēlēs, vēl nedzirdētā, bet aktuālā pasaules mūzikas žanrā, ļaujot saklausīt modernās klasiskās mūzikas tik mūsdienīgo elpu.

Koncerta pamatsastāvs būs koklētāju ansamblis "Cantata" − mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte, Aigars Raumanis (saksofons), Uģis Upenieks (perkusijas) un Santa Valere (čells).

2017. gadā koklētāju ansamblis atzīmēja savas radošās darbības septiņu gadu jubileju, un ir paspējis ar augstiem rezultātiem sevi pierādīt vairākos kokļu mūzikas festivālos un konkursos gan Latvijā, gan ārzemēs, kā arī atkārtoti ieguvis I pakāpes diplomus Latvijas koklētāju ansambļu skatēs. Kolektīva mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte ir ne tikai talantīga koklētāja, bet arī iniciatore kokļu mūzikas koncertiem un festivāliem "Kokļu skaņas ziemas mirdzumā", 2015. gadā XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos bijusi Rīgas koklētāju ansambļu virsvadītāja.

Koncertu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Koncertorganizācija "Ave Sol",

atbalsta − Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas Sv. Pētera baznīca.

Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīze" kasēs, kā arī 1 stundu pirms koncerta norises vietā.

Papildu informācija: Ieva Egle Vītola, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības

Koncertorganizācijas "Ave Sol" projektu vadītāja, tālr. 67181130, e-pasts: [email protected].

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.5799861sec.