Radīts unikāls Rīgas ceļvedis, kas aicina galvaspilsētu iepazīt caur deju (video)

Plānojot savu pirmo vai nākošo ceļojumu uz Rīgu, dodoties ziemas vai vasaras atvaļinājumā, ir svarīgi aplūkot pilsētu no cita skatupunkta. Videoklips "Es atcerēšos tavas krāsas, Rīga," ļaus iepazīt Latvijas galvaspilsētu mazliet citādāk.

Video idejas autors ir dejotājs Jegors Gordejevs, kurš ar breika dejas un video palīdzību aicina apskatīt skaisto Rīgu pilnīgi citādāk. Dejotāji cenšas atrast līdzsvaru starp deju un Rīgas kultūras objektiem: mājām, ielām un statujām. Piemēram, skulptūras, kas atainotas uz Nacionālā teātra fasādes un "Melnais kaķis", kas rotā kādu no Vecrīgas jumtiem, ataino deju kustības un pozas. Ideja par video filmēšanu sakrita ar Latvijas valsts simtgadi, tad tā arī izdevās kā dāvana Latvijai svētkos.

Jegors dalās savos iespaidos par video ideju un tapšanu: "Man jau sen bija doma nofilmēt video par Rīgu, un gribējās ieviest sižetā horeogrāfiju (breika deju), bet īsti vēl nebija idejas, kā to izdarīt. Un, šķiet, augustā radās doma izveidot ceļvedi kā pastaigu pa Rīgu. Izdomāju varoni (ceļotāju), kurš ar karti dodas pa pilsētu, satiekas ar cilvēkiem, prasa paradīt kādu vietu un paralēli caur deju elementiem pievērš uzmanību vai akcentē uzmanību uz kādu Rīgai nozīmīgu objektu. Izdomājam, kā interesanti pierakstīt nosaukumus dažiem objektiem, lai skatītāji var izglītoties, izmantojot redzes atmiņu.

Man gribējās stingru formu visam stāstam: lai tie būtu parasti cilvēki, nevis, piemēram, acīmredzami reperi (ar cieņu pret ielu kultūru). Velējos, lai mūzika būtu klasiskā stilā, kas būs piemērota skaistai Rīgas arhitektūrai un senajai vēsturei. Protams, breika deja nav balets, bet mēs centamies neradīt avangardu un uzmanīgi izvēlējamies atsevišķus deju elementus un formas, pēc kurām var uzminēt pilsētas simbolus. Galvenais, lai dominējošā šajā video klipā ir pati pilsēta, jo mūsu stāsts pamatā ir par Rīgu. Tāpēc mēs parādījām saistību starp pagātni un tagadni, kad klipā iekļāvām arī senus kadrus, stāstot par to, ka bija cilvēki, kas reiz savus dzīvesstāstus izdzīvoja un savus mīlas stāstus sajuta Rīgas ielās.

Protams, varējam parādīt vēl vairāk dažādas vietas un pieminekļus, bet mums gribētos ieinteresēt skatītājus, lai viņi ierodas un izstaigā mūsu galvaspilsētu. Mums ir prieks, kā mūsu darbs radies tieši laikā, kad Latvija svin simtgadi. Tas nebija apzināts klipa veidošanas laiks, bet man pašam šis nejaušais fakts patīk. Tā ir laba zīme un mēs varām droši dēvēt šo klipu kā dāvanu galvaspilsētai.

Runājot par atsauksmēm, kas radusās pēc klipa noskatīšanās, varu minēt vienu ASV pilsoni, kurš bija Rīgā, un pēc šī video noskatīšanas viņš teica, ka grib redzēt Rīgu vēlreiz, jo viņam esot sajūta, ka caur šo klipu ir parādīta cita Rīga un vinš tādu tīkojot apskatīt velreiz. Viņam patīk, ka cauri pilsētai vijas kāds stāsts un, ka ejot cauri gadsimtiem, ir vietas, kas nemainās un to var redzēt vecajos Rīgas kadros. Arī man ir pazīstams ceļotājs no Šveices, sniedza ļoti labas atsauksmes par Rīgu. Viņš bijis Rīgā ne vienu reizi vien, bet viņam patīk, ka šajā video galvaspilsēta ir parādīta citādi - no neierasta rakursa. Principā es dzirdēju vēl dažus viedokļus, bet vairākkārt tas attiecas uz rīdziniekiem un dejotājiem. Es ceru, kā mūsu darbam būs nākotne un tas būs noderīgs visiem, kurš grib uzzināt par Rīgu un Latviju vēl vairāk un ar radošu pieeju."

Dejotāji: Jegors Gordejevs (bboy Ego), Inna Belaja, Anastasija Mikulova, Vadims Žogots, Ļena Muraškovska-Box. Videogrāfija: Avdejs Petrovs. Aerogrāfija: Avvakums Petrovs.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.00713396sec.