Rīgā notiks lustīgas «Braļukas» lietuviešu dienas

Stiprinot attiecības un uzlabojot tirdzniecības saites, Āgenskalna tirgū turpmāk regulāri tiks rīkotas lietuviešu dienas. Divas dienas - 2019. gada 30. un 31. martā plkst. 9.00-17.00 - visi tiek aicināti apmeklēt Braļukas lietuviešu tirgu, kurā piedalīsies vairāki desmiti lietuviešu tirgotāju, būs darbnīcas un koncerts.

Pateicoties jaundibinātajiem tirdzniecības sakariem ar Lietuvu, Āgenskalna tirgus vēlas izveidot jaunu tradīciju un arī turpmāk regulāri rīkot Lietuvas lielākā gadatirgus Kazjukas mini versiju Āgenskalna tirgū. Kazjukas notiek jau vairāk kā 400 gadus un ierasti marta sākumā pulcē vairākus tūkstošus tirgotāju. Baltijas valstu tirgus tradīcijās lietuviešu amatnieki īpaši izceļ izdomu un negaidītu meistarības izpausmi. Nebeidzami pārsteidzoši ir gan keramikas izstrādājumi, gan reliģisko skulptūriņu atveidi, unikāli ir arī tradicionālie, tikai lietuviešiem raksturīgie sauso ziedu darinājumi verbas. Pārtikas mājražotāji lepojas ar ceptajiem un kūpinātajiem sieriem, auksti kūpināto gaļu, "saldās eglītes" šakotis garšas variācijām un citiem cukurotiem saldumiem.

Ja 30. un 31. martā gribēsiet nogaršot kaut ko neierastu – lietuviešu tirgū Āgenskalnā būs saldas un sāļas, pikantas un maigas "Chalvyte" halvas no saulespuķu sēklām, zemesriekstiem un sezama. Uzņēmums "Pas Bobute" ar 10 gadu pieredzi piedāvās dabīgas tējas tieši no to izcelsmes valstīm. Ar smalku kaula porcelānu iepazīstinās lietuviešu meistare Nijole Kirliene no "ARTimi. Porcelianas", kura pati ar roku apglezno visus traukus. Koka, mēbeļu un apģērba rūpniecība ir senākās lietuviešu amatniecības nozares, tāpēc arī tirgū būs sapulcējušies amatnieki ar tradicionālām koka karotēm un dēļiem, pītiem groziem, vilnas čībām un tekstila izstrādājumiem. Pačukstam, ka lietuviešu tirgotāji bieži vien piedāvā lētākus produktus un ir pieraduši kaulēties, tāpēc iesakām nekautrēties sarunāt atlaides!

Pirmo reizi piedalīsies arī balktrievu uzņēmums "Энергия океана", pie kura varēsiet noprovēt un iegādāties jūraszāļu "ikrus", kas ir maigāku garšu kā īstie un zivīm draudzīgi.

30. martā plkst. 12.00-14.00 lietuviešu māksliniece Aurelija Šiupienienė no zīmola "Gera Aura" kopā ar bērniem taisīs dizaina koka aksesuārus. Lietuvieši lepojas ar savu dabu, tāpēc darbnīcā Aurelija parādīs, kā apgleznot koka formas ar akrila krāsām un izveidot piespraudes augu un meža dzīvnieku veidolā.

31. martā plkst. 12.00-12.40 tirgus laukumā apmeklētājus priecēs Latvijas lietuviešu kopienas kolektīvi – jauniešu tautas deju kopa „Saule", Senioru deju kolektīvs "Bijūnas" un tautas muzikas kapela „Gritela".

Paralēli notiks arī ierastā tirdzniecība.

Dalība visos pasākumos bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44218302sec.