Ķīpsalā norisināsies izstāde «Dārzs un dzīvesstils 2019»

Jau no 2019. gada 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kurā apmeklētāji varēs ne tikai iepazīties ar plašu un daudzveidīgu preču piedāvājumu, bet arī apmeklēt izglītojošus seminārus un uzzināt jaunākās tendences dārzkopības jomā. Nāc uz izstādi "Dārzs un dzīvesstils 2019" un iedvesmojies savas saimniecības labiekārtošanai, konsultējies ar speciālistiem, salīdzini jaunu un lietotu dārza tehniku un atrodi sev vispiemērotāko!

Teritorijas platība, budžets un paša mājas saimnieka vēlme iesaistīties zāles pļaušanā – šie ir pirmie faktori, kas jāzina konsultantam, lai spētu ieteikt piemērotāko dārza tehniku. Kā neapjukt plašajā klāstā? Konsultē "Dārzs un dzīvesstils 2019" dalībnieki – veikala "DM Tehnika" vadītāja Inga Lebede un uzņēmuma "Ginalas" servisa mehāniķis Kellijs Ševels.

Roboti

Ja vēlies ietaupīt savu laiku, ļaut tehnikai visu izdarīt tavā vietā un darīt to videi draudzīgā veidā, tad vispiemērotākais būs zāles pļāvējs robots. Lai pļāvējs darbotos, tam nav nepieciešamas ikgadējās apkopes, kā tas ir citām pļaujmašīnām, turklāt robots tiks galā ar samērā lielu platību. "Arvien vairāk cilvēki novērtē savu laiku, tādēļ daudz biežāk izvēlas zāles pļāvēju robotu!" norāda Kellijs Ševels. Savukārt Inga Lebede atgādina, ka robotam ir nepieciešama iežogota teritorija, citādi mazais braucamrīks "parūpēsies" arī par kaimiņa mauriņu. Lai no tā izvairītos, pa perimetru aptuveni 10 centimetru dziļumā ir jāierok stieple, kuru robots ar sensoriem atpazīs un paveiks darbiņu izvēlētajā teritorijā. Braucot robots zālienu padarīs vienmērīgu un vienlaikus mulčēs. Turklāt robota darbību var vadīt arī no aplikācijas savā viedtālrunī!

Trīs veidu pļaujmašīnas

Benzīna, elektriskā un akumulatora pļaujmašīna – kā izvēlēties īsto? Ja budžets ir ierobežots un teritorija ir maza, tad vispopulārākā izvēle ir elektriskās pļaujmašīnas. Tomēr jāņem vērā, ka, strādājot dārzā, elektrības vads var traucēt. Benzīna pļaujmašīnām vada nav un tās tiek galā ar lielākām platībām, taču regulāri ir jāveic ikgadējās apkopes – jāmaina eļļa un filtri, kā arī mājās jāglabā degvielas kanna. Savukārt videi draudzīga akumulatora pļaujmašīna ar vienu uzlādes reizi nopļaus aptuveni 600 kvadrātmetrus zāles. Šīs pļaujmašīnas ir klusas, viegli lietojamas un ar ilgu kalpošanas laiku. To priekšrocība ir akumulators, kuru var izmantot arī citai dārza tehnikai, piemēram, trimeriem, zāģiem, lapu pūtējiem, šķērēm un citiem.

Traktori un raideri

Lielām platībām vislabākā izvēle būs traktors vai raiders. Traktoram pļāvējs ir novietots spēkrata vidū, bet raideram – priekšā. Zālei, kas garāka par 10–15 centimetriem, speciālisti iesaka izvēlēties traktoru, savukārt ar raideru var labāk manevrēt un piekļūt grūti sasniedzamām vietām. Salīdzinot ar stumjamiem pļāvējiem, kuriem pļaušanas platums ir līdz 53 centimetriem, traktoram tas ir līdz pat 125 centimetriem, līdz ar to darbu var paveikt divreiz ātrāk. Turklāt gan traktoru, gan raideru var izmantot ne tikai zāles pļaušanai! Ziemā tiem var pievienot sniega pūtēju vai šķūri un sakopt piesnigušo teritoriju.

Plašs dārza tehnikas klāsts

Visās trīs izstādes "Dārzs un dzīvesstils 2019" dienās apmeklētāji varēs iepazīt un iegādāties "Stihl", "Husqvarna", "Makita", "Honda", "Smart Robby", "MTD", "Trolla" un citu dārza tehniku. Būs gan jaunākie modeļi, gan arī lietota dārza tehnika. Speciālisti ne tikai pastāstīs par savu piedāvājumu un ieteiks labāko risinājumu, bet arī sarūpēs īpašas atlaides!

Viss dārzam un atpūtai!

Kā zināms, no 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kurā apmeklētāji varēs vienuviet iepazīt dažādas preces dārza darbiem un atpūtai! Būs daudzveidīgs stādu un sēklu piedāvājums, augsnes uzlabotāji un mēslojumi, augu aizsardzības līdzekļi, dārza inventārs un daudz kas cits dārza darbiem. Lai pelnīti atpūstos pēc labi padarīt darba, izstādē varēs atrast arī lapenes, nojumes, dārza mēbeles, šūpuļtīklus, pirtis un citas preces piemājas teritorijas labiekārtošanai.

Izstādes darbalaiks:

10. maijā 12.00–18.00

11. maijā 10.00–18.00

12. maijā 10.00–16.00

Seko līdzi informācijai par dalībniekiem, to jaunumiem un atlaidēm mājaslapā bt1.lv/darzs un www.facebook.com/Darzsundzivesstils

Izstādi "Dārzs un dzīvesstils" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79080987sec.