Rīga ir kļuvusi par vienu peldvietu bagātāka

Deviņas Rīgas peldvietas, kas atrodas Vecāķos, Lucavsalā, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Rumbulā, pie Ķīšezera, Bābelīša ezera un Ķīpsalā, ir gatavas sākt vasaras sezonu un uzņemt apmeklētājus. Tostarp šogad Pārdaugava ir kļuvusi par vienu peldvietu bagātāka – atpūtniekiem labiekārtota ir teritorija Lucavsalas dienvidu daļā – Lucavsalas līcis.

Atpūtniekus Pārdaugavā gaida piecas pilsētas peldvietas - Vakarbuļļi, Daugavgrīva, Ķīpsala, Lucavsala un Lucavsalas līcis. Lucavsalas dienvidu daļas peldvieta – Lucavsalas līcis – sākusi darboties tikai šogad. Peldvieta norobežota ar bojām, izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli, atkritumu konteineri un informatīvās zīmes.

Lucavsalas līča peldvietas labiekārtošanas darbi tika sākti 2017. gadā un pabeigti 2018. gadā, veidojot estētiski sakoptu atpūtas vietu pilsētas iedzīvotājiem. Tika ir ierīkoti gājēju celiņi, apgaismojums, atjaunots piebraucamais ceļš, izvietotas pārģērbšanās kabīnes, atpūtas soliņi, atkritumu urnas, veikta Lucavsalas līča gultnes izpēte.

Tostarp visās peldvietās pirms peldsezonas veikti smilšu līdzināšanas darbi un smiltīs sapūstā inventāra atrakšanas darbi, uzstādīti koka celiņi, informācijas zīmes, atkritumu konteineri, pludmales soli, pārģērbšanās kabīnes un pārvietojamie sanitārie mezgli. Lucavsalas un Vakarbuļļu peldvietā peldsezonā ir pieejama infrastruktūra cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pieejami peldrati, izvietota pielāgota pārģērbšanās kabīne, kā arī piemērots dušas paviljons. Vasaras sezonā peldvietās izmantojami pludmales volejbola un futbola laukumi. Peldsezonā savu darbību sācis arī glābšanas dienests, pieejams pirmās palīdzības un dzīvības glābšanas ekipējums. Peldvietas tiek norobežotas ar bojām un atsevišķi ierīkota bērnu peldvieta.

Peldvietas ir ērti un ātri sasniedzamas gan ar privāto, gan sabiedrisko transportu. Turklāt pilsētnieku ērtībām vasaras sezonā līdz Vakarbuļļu peldvietai ir pagarināts 3. autobusa maršruts. Apmeklētāji ar savu auto var izmantot bezmaksas autostāvvietas, papildu paredzētas vietas invalīdu transportam.

Peldvietās regulāri tiek veikts ūdens monitorings. Arī šogad, jau divpadsmito gadu pēc kārtas, Vakarbuļļu peldvietā plīvos Zilais karogs, kas liecina par starptautiskiem vides kvalitātes standartiem atbilstošu jūras ūdeni un pilnībā labiekārtotu pludmali.

Savukārt Latgales priekšpilsētā iedzīvotāji aicināti atpūsties peldvietā "Rumbula". Patlaban turpinās darbi peldvietas darbības nodrošināšanai – smilts kārtas papildināšana peldvietas zonā, zāles pļaušana. Veikta Rumbulas peldvietas gultnes tīrīšana, krūmu izciršana un peldvietas teritorijas labiekārtošana. Teritorijā ir izvietota ziedu piramīda. Tostarp peldvietā pieejami sanitārie mezgli, tai skaitā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Pilsētas ziemeļu rajonā atpūsties iespējams Vecāķu peldvietā, peldvietā pie Ķīšezera un Bābelīša ezera peldvietā. Peldsezonas laikā tiek nodrošinātas labiekārtotas peldvietas ar visu kvalitatīvai atpūtai nepieciešamo infrastruktūru (soli, atkritumu urnas, pārģērbšanās kabīnes u.c.), t.sk. – arī glābšanas dienesta darbību peldvietā diennakts režīmā.

Vecāķu peldvietā teritorijas uzturēšanas darbi peldsezonas laikā tiek veikti katru dienu. Peldvietā ir uzstādītas pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, ir nodrošināta dalīto atkritumu šķirošana, ir izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli – 8 pārvietojamās tualetes un viena pārvietojamā tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Ir pieejama arī stacionārā tualetes ēka, kurā ir pieejamas tualetes, pielāgota tualete invalīdiem, duša, telpa māmiņām mazuļu pārģērbšanai. Vecāķu pludmalē ir ierīkota arī bērnu rotaļu zona ar dažādiem rotaļu elementiem. Lai atvieglotu pieeju pludmalei cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī māmiņām ar bērnu ratiņiem, ir izveidotas vairākas koka laipas - Pludmales ielas galā, Vēlavu ielas galā un pie glābšanas stacijas. Sportiskām aktivitātēm pēdējos gados izveidoti sacensību standartiem atbilstoši pieci pludmales volejbola laukumi, kurus pludmales volejbolisti ir ļoti iecienījuši un pie kuriem ir uzstādītas skatītāju tribīnes, lai varētu aizvadīt sacensības arī skatītāju klātbūtnē, tādējādi veicinot apmeklētāju interesi un popularizējot pludmales volejbolu. Tai pat laikā arī ikvienam citam pludmales apmeklētājam ir iespēja nodarboties gan ar pludmales volejbolu, gan pludmales futbolu. Kā arī peldvietai "Vecāķi" pērn un  arī šogad ir piešķirts peldvietu augstākais starptautiskais kvalitātes novērtējums – Zilais karogs.

"Bābelīša" peldvietā 2019. gada peldsezonā ir atjaunota esošā infrastruktūra, uzstādītas trīs pārģērbšanās kabīnes, soliņi, atkritumu urnas, izvietoti pārvietojamie sanitārie mezgli. Pie bērnu peldvietas ir izvietoti rotaļu elementi. Sportisko aktivitāšu cienītājiem ir izveidots volejbola laukums, uzstādīti galda tenisa galdi. Gar ezeru ir izvietoti vairāki piknika galdi ar griliem, ko izmantot pēc peldvietas apmeklējuma un aktīvās atpūtas.

Tostarp peldūdens kvalitātes pārbaudi visās peldvietās nodrošina Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior", kā arī pilsētas pašvaldība par saviem līdzekļiem veic papildu peldūdens monitoringu un mikrobioloģisko izmeklējumu veikšanu, lai nodrošinātu iedzīvotājiem un peldvietas apmeklētājiem drošu un patīkamu atpūtu pie ūdens. Visās oficiālajās peldvietās diennakts režīmā darbojas glābšanas stacijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50350881sec.