«Rīgas svētki 2019» būs veltīti pilsētas leģendām

Šogad Rīgas svētki veltīti Rīgas leģendām, jo leģendas un vēstures elpa ir tā, kas strāvo Vecrīgas ieliņās, tās senajās celtnēs, brīnumaini atdzīvojoties ikreiz, kad Rīga svin svētkus. Ikviens aicināts piedalīties Rīgas svētku svinībās, kas notiks no 2019. gada 16. līdz 18. augustam, kad varēs izzināt pilsētas leģendas, teikas un nostātus, iepazīt galvaspilsētas bagāto vēsturi, baudīt daudzveidīgo kultūras un sporta aktivitāšu programmu.

Paviesoties leģendu pasaulē svētku apmeklētāji gaidīti jau 16. augusta vakarā Doma laukumā, kur, satiekoties mūzikā vēsturei un mūsdienām, izskanēs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 100. jubilejas sezonas ieskaņas koncerts.

Svētku turpinājumā iedzīvotāji varēs dzirdēt vēsturiskus stāstus un satikties ar leģendārām personībām divu dienu garumā svētku norišu vietās – 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, apmeklēt pasākumus Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kinoteātrī "Splendid Palace", jaunatklātajā kultūras un izklaides centrā "Hanzas Perons", un citviet pilsētā.

Būs iespēja vērot Vācijas un Nīderlandes ielu cirka mākslinieku priekšnesumus, Prāgas klaunu trupas "Squadra Sua" sniegumu, kā arī tālās Taivānas cirka grupa "FOCA" piedāvāto izrādi "Zemes dziesmas".

Kā ik gadu, rīdziniekiem un pilsētas viesiem ir iespēja piedalīties "Ostas svētku" rīkotajās aktivitātēs – diennakts basketbola turnīrā "Krastu mačs", "Ielu mūzikas dienā" un citos tradicionālos, iedzīvotāju iecienītos notikumos. Šī gada svētku jaunums būs Rīgas brīvostas SUP festivāls ar paraugdemonstrējumiem un Latvijas čempionāts SUP sprintā. Svētku apmeklētāji varēs vērot strūklaku šovu "Ūdens stāsts mēness gaismā".

Tie, kam tuvāks ir aktīvs dzīvesveids, ir aicināti iesaistīties "Pludmales spēlēs", kas risināsies Lucavsalas atpūtas parkā un Ķīpsalas pludmalē. Tajās ikviens varēs izmēģināt spēkus ap 20 dažādos sporta veidos.

Svētku apmeklētāji gaidīti arī Pārdaugavā, lidlaukā "Spilve", kurs notiks jau tradicionālie aviācijas svētki "Riga Fly-in 2019", kas šogad sola avio, dronu un izplētņlēcēju paraugdemonstrējumus, iespēju iepazīties ar Latvijas aviācijas vēsturi – tās personībām, stāstiem un sasniegumiem, kā arī apskatīt aviācijas tehniku.

Kā katru gadu – tieši mēnesi pirms svētkiem – tīmekļa vietnē www.rigassvetki.lv tiks publicēta "Rīgas svētku 2019" programma.

Rīgas svētku dienās, 17. un 18. augustā, sabiedriskais transports būs bez maksas.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu "Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs". Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 23.03.2024 Atvērtā ekskursija Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām ikvienu interesentu doties aizraujošā ekskursijā pa Līgatni un iepazīt Līgatnes auduma-tūbas stāstu! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48935103sec.