Zemgales bajāri ieradīsies izrādīties Rīgā

2019. gada 23. augustā ikviens tiek aicināts uz Zemgales bajāru izrādīšanos Rīgā jeb Zemgales novadu dienu Centrāltirgū. Visas dienas garumā norisināsies Zemgales amatnieku, zemnieku un mājražotāju labumu tirdziņš, kā arī daudzveidīga un jestra izklaides programma, būs ar loterija un degustācijas.

Vairāk kā 40 mājražotāju un amatnieku no visas Zemgales piedāvās degustēt un iegādāties: maizi, medu, cigoriņu kafiju, dažāda veida sierus, Šitaki sēnes, mājas vīnus, alu, saldumus, adījumus, lina un filca izstrādājumus, izšuvumus, klūgu pinumus, rotas, dabīgo kosmētiku un citus Zemgales labumus. Savukārt Zemgales kultūras tradīcijas mūzikā un dejās iedzīvinās 12 dažādu paaudžu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Detalizēta pasākuma programmas lasāma zemgale.lv.

"Vēsturiski zemgaļi dēvēti par vienu no kareivīgākajām un turīgākajām tautām Ziemeļeiropā, pārvaldīja divas lielākās upes Latvijā – Lielupi un Daugavu, turklāt bija pazīstami kā izcili tirgotāji. Pēc jaunākajiem statistikas datiem Zemgales visienesīgākās un plašākās saimniekošanas nozares ir lauksaimniecība (23%) un tirdzniecība (16%), tādēļ  arī vārds "bajāri" – bagāti zemnieki – Zemgalē aktuāls vēl šodien. Šāda zemgaliešu izrādīšanās Rīgā notiek pirmo reizi, aicinām apskatīt, nogaršot un baudīt Zemgales labumus vienuviet!" – aicina Zemgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centra vadītāja Mairta Pauliņa.

Zemgales bajāru izrādīšanās Rīgā norisināsies no plkst.10:00 līdz 17:00 Rīgas Centrāltirgū, laukumā pie Gaļas paviljona. Ieeja bez maksas.

Zemgales reģionu šodien veido 22 pašvaldības - Jelgavas un Jēkabpils pilsētas, kā arī Aizkraukles, Aknīstes, Auces, Bauskas, Dobeles, Iecavas, Jaunjelgavas, Jelgavas, Jēkabpils, Kokneses, Krustpils, Neretas, Ozolnieku, Pļaviņu, Rundāles, Salas, Skrīveru, Tērvetes, Vecumnieku un Viesītes novadi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71332598sec.