Tēva dienu svinēs ar gājienu un festivālu, kurā tētiem dāvinās ozolus

Jau septīto gadu Rīgā notiks Tēva dienai veltīts gājiens un festivāls, ko ik gadu apmeklē tūkstošiem ģimeņu no visas Latvijas. Tēva dienas gājiens 2019. gada 8. septembrī, no Brīvības pieminekļa sāksies plkst. 12.00 un noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur notiks svētku svinīga atklāšana un koncerts. Svētki Vērmanes dārzā norisināsies līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas.

"Tēva dienas gājiens un festivāls gadu gaitā ir iemantojis vairākas skaistas tradīcijas, piemēram, gājiena priekšgalā katru gadu svinīgi muzicē LR Zemessardzes orķestris. Šogad par muzikālo noformējumu gājienā rūpēsies arī meiteņu koris "Rīga" un Spānijas Operacionālo kaujas nodrošinājuma spēku orķestra ansamblis," stāsta Tēva dienas festivāla organizatore, vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa teic, ka liela daļa ģimeņu, kuras piedalās gājienā, uz svētkiem kā īpaši sapošas, piemēram, visai ģimenei ir krekli ar vienotiem saukļiem, tēvam ar dēliem ir vienādas krāsas tauriņi vai cepures. Tāpat par tradīciju ir kļuvis tas, ka jaunās ģimenes pasākumu apmeklē kopā ar vecvecākiem, jo šie ir svētki visai ģimenei, kur godina arī vectēvus, krusttēvus, audžutēvus.

Uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki

Tēva dienas festivālā Vērmanes dārzā dienas garumā notiek daudzveidīgas aktivitātes, kas ir saistošas ne tikai maziem bērniem, bet arī pusaudžiem un citiem ģimenes locekļiem. Tāpat jaunajiem vecākiem kā katru gadu būs nodrošināta iespēja pārģērbt un netraucēti pabarot savu mazuli. "Parka teritorijā norisināsies vairāk nekā 50 aktivitātes, kā arī būs plaša skatuves programma. Katru gadu tajā ir iekļauta viena teātra izrāde, un lepojamies, ka šogad pasākumā varēs skatīt fragmentus no izrādes, kas vēl nav piedzīvojusi pirmizrādi. Tā ir režisores Ineses Mičules "Smieklu sasaukšanās" ar Ineses Zanderes stāstiem un Renāra Kaupera mūziku. Izrādē uzstāsies arī Renārs Kaupers, Goran Gora, Inese Pudža, Klinta Leja un citi pazīstami mākslinieki. Pirmizrāde Valmierā gaidāma 26. septembrī," stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Tradīcija – ozolu dāvināšana tēviem

Vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" kā īpašu Tēva dienas tradīciju vēlas veidot ozolu dāvināšanu tētiem. "Svētkos ir ierasts ko dāvināt; mēs vēlamies tētiem dāvināt ozolus – spēka un bagātības simbolu. Šo tradīciju sākām pērn, atsaucība bija ļoti liela, tāpēc to turpināsim un stiprināsim. Savukārt maijā, kad atzīmēsim Mātes dienu, vēlamies dāvināt egles. Tad nu būs ozoli tētiem un egles – mammām," atklāj festivāla organizatore. Tie tēvi, kam ir, kur ozolu iestādīt, varēs saņemt Latvijas Valsts mežu audzētu stādu.

Arī šogad, kā citus gadus, pasākuma viesiem būs sarūpēti gardi pārsteigumi: gājiena dalībnieki varēs cienāties ar veselīgajiem "Rimi" batoniņiem, festivālā ikviens gardēdis "Gardo vafeļu darbnīcā" varēs "Rimi" vafeles dekorēt ar ogām, dažādām mērcēm, augļiem un zefīriem, tāpat apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties jautrā un veselīgā "Rimi Bērniem" aktivitātē "Dots pret dotu jeb Ābols pret pietupienu". Tas nozīmē: lai nopelnītu augli, vajadzēs nedaudz izkustēties.

Lielā loterija – visas lozes pilnas

Lielā loterija, kurā visas lozes pilnas, ir Tēva dienas festivāla tradīcija, kas aizsākās jau pirmajā festivālā. Lai tajā piedalītos, pasākuma dalībniekiem ir jāiesaistās vairākās noteiktās aktivitātēs un darbnīcās. "Pieaugot festivāla dalībnieku skaitam, nopietni palielinājies arī balvu fonds – nu jau to veido vairāk nekā 2000 balvu. Taču loterija un tajā iegūtā balva nav galvenais un skaistākais šo svētku notikums un mērķis. Visskaistākais ir kopā saturīgi un sirsnīgi pavadītais laiks," teic Inga Akmentiņa-Smildziņa.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.81115603sec.