Lidostas «Rīga» simfonija saņem pasaules mēroga atzinību (video)

Lidostas "Rīga" un reklāmas aģentūras "TBWALatvija" radītais projekts "RIX simfonija" ieguvis prestižo "Global Creativity Award" balvu, kas tika pasniegta Starptautiskās Sabiedrisko attiecību asociācijas (International Public Relations Assotiation, IPRA) nozares izcilības konkursa "IPRA Golden World Awards 2019" ietvaros. "RIX simfonija" ir ar mākslīgā intelekta palīdzību radīts unikāls skaņdarbs, kas tapis, lidostā fiksētās kustības pārvēršot noteiktās nošu skaņās.

"IPRA Golden World Awards" ir ikgadējs komunikācijas nozares izcilības konkurss, kurā 37 dažādās kategorijās tiek apbalvoti pasaules labākie projekti un to īstenotāji. Šā gada konkursā lidostas simfonija ieguva ne tikai balvu par radošumu, bet arī triumfēja "Ceļojumu un tūrisma" kategorijā.

""IPRA Golden World Awards 2019" apbalvošanas pasākums, kas norisinājās Armēnijā, pulcēja komunikācijas nozares profesionāļus un ekspertus no pieciem kontinentiem, kļūstot par pasaules sabiedrisko attiecību talantu, radošuma un inovāciju svētkiem. Esmu ļoti priecīga, ka lidostas "Rīga" simfonija saņēma mūsu īpašo balvu par radošumu, kā novērtējumu par to, kā sabiedrisko attiecību speciālisti veiksmīgi izmanto mākslīgo intelektu stāstu radīšanā," norāda IPRA prezidente Svetlana Stavreva.

"Lidostas "Rīga" izaugsmes pamatā vienmēr ir bijusi gatavība izvirzīt lielus mērķus un nebaidīties no izaicinājumiem. Ir lieliski apzināties, ka Latvijas un lidostas "Rīga" vārdu pasaulē spējam nest, ne tikai pateicoties biznesa un attīstības sasniegumiem, bet arī ar pasaulē pirmo lidostas radīto simfoniju. Lidostas atpazīstamības veicināšana ir ļoti svarīga, jo tas mums dod iespēju būt pamanītiem, dibināt jaunas attiecības gan ar aviokompānijām, gan citiem biznesa partneriem, attīstot galamērķu tīklu un paplašinot pasažieriem piedāvāto pakalpojumu klāstu," atzīst lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

"Atmiņā paliekošākie radošie darbi ir patiesi, cilvēcīgi un vienkārši savā izpildījumā. Tā kā galvenais uzdevums bija cilvēkiem viegli uztveramā un saprotamā veidā parādīt lidostas komplicēto pusi, tad visa sākums bija nonākt pie vienas patiesas atziņas, kas tālāk kalpotu par pamatu radošajai idejai un stāstam. Atklājām, ka lidostai ir viena būtiska kopīga iezīme ar mūziku – abu pamatā ir nevainojama lietu harmonija," skaidro radošās aģentūras TBWALatvija valdes loceklis Oskars Lakšēvics. "Rezultātā ar īpaši šim projektam pielāgotu satiksmes mērīšanas mākslīgo intelektu tika fiksētas neskaitāmas dažādu lidostas infrastruktūras objektu un cilvēku darbības. Katram objektam tika nodefinēts savs mūzikas instruments, katrai tā kustībai – savs nošu skanējums. Rezultātā mākslīgais intelekts fiksēja un modelēja virkni dažādu melodiju. Komponistam atlika vien melodijas savirknēt loģiskā skaņdarbā. Tā radās pirmā pasaulē lidostas simfonija."

Atsauc atmiņā, kā izskatījās "RIX simfonija" un noskaties video:


Starptautiskā lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

TBWALatvija (AS RCL) ir vietējā kapitāla stratēģiskā reklāmas aģentūra ar 20 gadu pieredzi, pārstāvot pasaulē vadošo reklāmas aģentūru tīklu TBWAWorldwide, kas strādā vairāk nekā 90 pasaules valstīs. TBWALatvija ir reklāmas aģentūra tādiem zīmoliem kā Tet (Lattelecom), McDonald’s, If, Accenture, Alfa, Absolut u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.10992408sec.