Rīgas Ziemassvētku tirdziņus atzīst par ekonomiski izdevīgākajiem Eiropā

Balstoties uz Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sniegto informāciju Lielbritānijas kompānijas "Post Office" barometra pētījumam par izmaksām Ziemassvētku tirdziņos, secināts, ka jau trešo gadu Rīgā ir ekonomiski izdevīgākie Ziemassvētku tirdziņi Eiropā.

Pētījumā tika aptaujātas 13 Eiropas pilsētas – Berlīne, Budapešta, Kopenhāgena, Krakova, Lille, Minhene, Prāga, Rīga, Stokholma, Strasbūra, Tallina, Vīne un Zagreba.

Kopējās izmaksas divām personām nedēļas nogalē Rīgā Lielbritānijas tūristam izmaksātu 497,00 mārciņas jeb 580,32 eiro.

"Lai gan Rīgā ir vien pāris patstāvīgie Ziemassvētku tirdziņi, tie rada neatsveramu svētku sajūtu pilsētā un ik gadu piesaista tūkstošiem apmeklētāju, kas, savukārt, mūs ievieto līdzās tādiem populāriem tirdziņu galamērķiem kā Vīne un Berlīne. Rīgas augstais rezultāts "Post Office" veidotajā aptaujā sasniegts, jo, salīdzinot ar citām valstīm, lētākas ir bijušas lidojuma un uzturēšanās izmaksas, kas veido lielākās ceļojuma izmaksas," skaidro RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

Otrajā vietā aiz Rīgas ir Horvātijas galvaspilsēta Zagreba, kur nedēļas nogale divām personām izmaksātu 523,00 mārciņas jeb 610,67 eiro. Tallinā, kuras tirdziņi ir trešie izdevīgākie, izmaksas būtu 531,00 mārciņa jeb 620,02 eiro. Tai seko Francijas pilsēta Lille, kur britiem Ziemassvētku brīvdienas izmaksātu 575,00 mārciņas (683,07 eiro).  Pirmo piecinieku noslēdz Čehijas galvaspilsēta Prāga ar kopējām izmaksām 612,00 mārciņas (714,59 eiro).

Visdārgāk Lielbritānijas tūristiem izmaksātu ceļojums uz Austrijas galvaspilsētu Vīni, kur cenas ir par 36% augstākas nekā Rīgā un kur nedēļas nogale divām personām izmaksātu 777,00 mārciņas (907,25 eiro).

Barometra pētījumā tika apkopotas sekojošas izmaksas: pakešu piedāvājums divām personām divas naktis, kur iekļauts tiešais lidojums turp un atpakaļ no Londonas uz konkrēto pilsētu un B&B naktsmītne, transporta biļetes no lidostas uz centru, divas trīs kārtu vakariņas ar vīnu, kafijas cena, tirdziņos pieejamo dzērienu  un uzkodu cenas.

"Post Office" Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometrs tika veikts balstoties uz nacionālo un reģionālo tūrisma biroju sniegto informāciju.

PAR RĪGAS TŪRISMA ATTĪSTĪBAS BIROJU (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39347601sec.