Rīgas Porcelāna muzejā atklāj Levona Agadžanjana darbu izstādi

No 2020. gada 24. janvāra līdz 15. martam Rīgas Porcelāna muzejā norisinās Levona Agadžanjana radošajai darbībai veltīta izstāde.

Levons Agadžanjans (1940-1999) ir armēņu izcelsmes mākslinieks, kura radošais mūžs ir nesaraujami saistīts ar Latviju. Viņa porcelāna, fajansa, māla un citu materiālu darbi rotā Latvijas nozīmīgāko mākslas muzeju kolekcijas un ekspozīcijas, kā arī daudzu Latvijas iedzīvotāju sekcijas un trauku skapjus.

Levons Agadžanjans kopš 1961. gada strādāja Rīgas Porcelāna un fajansa fabrikā. Līdzās Valdim De Būram un Taisijai Poluikēvičai, Levons Agadžanjans darbojās kā formu autors gan porcelāna, gan fajansa produkcijai. 20. gadsimta sešdesmitajos gados tapa servīzes, atsevišķi priekšmeti virtuvei un ēdiena servēšanai, kā arī sīkplastikas darbi skaistumam. Izdevību strādāt mākslinieciski neierobežoti Levons Agadžanjans realizēja, kļūstot par Latvijas PSR Mākslinieku savienības biedru un iestājoties radošajā mākslinieku apvienībā "Logs".

"Mākslinieka radošais sniegums ir plašs un daudzveidīgs. 20. gadsimta 70. un 80. gados līdzās Rīgas Porcelāna rūpnīcas tiražētajiem dizainiem, Levona Agadžanjana rokai piederēja virkne unikālu liela un maza formāta mākslas darbu mālā, šamotā, akmens masā, tāpat arī porcelāna apgleznojumi autortehnikā. Šī izstāde ir reta iespēja izcelt mākslinieka un dizainera devumu Latvijas kultūras vēsturei un viņa daiļradi būtu nepieciešams pētīt un apzināt arī turpmāk un pamatīgāk," ar ekspozīciju izstādes atklāšanā iepazīstināja Rīgas Porcelāna muzeja galvenā krājuma glabātāja Iliana Veinberga.

Izstādes ekspozīcijā skatāmi ne vien Levona Agadžanjana unikālie mākslas darbi, bet arī plaša patēriņa produkti – tējas, kafijas un pusdienu servīzes. Tāpat arī ražošanai neakceptētas dizaina versijas un rūpnīcā izpildīti mākslas darbi, kuru formās var redzēt kā silueti, līnijas un dažādu elementu risinājumi ir transformējušies no unikāliem uz tiražēšanai piemērotiem. Pamatā tiks eksponēti Rīgas Porcelāna muzeja krājuma priekšmeti. Ar deponējumu izstādē piedalās Levona Agadžanjana ģimene un mantinieki, Latvijas Mākslinieku Savienības muzejs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42831397sec.