Latvijas Dabas muzejs iegūst nacionālas nozīmes muzeja statusu un aicina ciemos Zinību dienā

Dabas muzejs sveic skolēnus, vecākus un skolotājus Zinību dienā, novēl būt zinātkāriem, vērīgiem, mācīties ar pietāti izturēties pret dabas vērtībām, novērtēt tās, un arī jaunajā mācību gadā apmeklēt Latvijas Nacionālo dabas muzeju.  

2020. gada 1. septembris muzeja saimei ir tikpat satraucošs kā visiem, kas uzsāk skolas gaitas. Muzeja 175. jubilejas gadā noticis būtisks pavērsiens tā darbībā – Ministru kabineta 11. augusta sēdē pieņemts lēmums par nacionālā muzeja statusa piešķiršanu, nosakot, ka ar šā gada 1. septembri Latvijas Dabas muzeja nosaukums ir Latvijas Nacionālais dabas muzejs.

Muzeja direktore Skaidrīte Ruskule: "Nacionālas nozīmes muzeja statuss ceļ gan darbinieku, gan muzeja kā institūcijas pašapziņu un prestižu. Taču būt nacionālajam muzejam, protams, ir ne tikai gods un muzeja darbības novērtējums, tā ir arī atbildība un pienākums. Izvērtējot muzeja darbību un tās rezultātus, jau vairākus gadus esam guvuši pārliecību, ka Latvijas Dabas muzejs atbilst nacionāla muzeja statusam. Muzejā aktīvi turpināsim darbu ar krājumu, nodrošināsim daudzpusīgas vides izglītības iespējas, turklāt drīzumā piedāvāsim divas jaunas ekspozīcijas."

Jaunā mācību gada sākumā muzejs būs atvērts arī otrdien, 1. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.00. Īpaši gaidīti būs pirmklasnieki, kas mājup varēs doties ar mazu sveicienu par Latvijas zvēriem. Jebkuram interesentam pirmajā septembra nedēļā būs iespēja izpētīt atjaunoto ekspozīciju "Latvijas putni", pildīt uzdevumu "Putnu alfabēts", kā arī no 3. līdz 6. septembrim apmeklēt izstādi "Dālijas 2020".

Drošam muzeja apmeklējumam ir jāievēro pastāvošie noteikumi un pret tiem ikvienam jāizturas atbildīgi un ar sapratni. Īpaši aicina plānot ierašanos muzejā, ievērojot darba laiku, norēķiniem izmantot maksājumu kartes, kā arī sekot muzeja darbinieku un telpās izvietotajiem norādījumiem. Šobrīd rekonstrukcijai slēgtas Latvijas zvēru un Vašingtonas konvencijas zāles, un jau drīzumā apmeklētājus sagaidīs jaunas, mūsdienīgas ekspozīcijas.

Arī šajā mācību gadā skolēnus un ģimenes aicina apmeklēt muzeja ekspozīcijas, izstādes un pasākumus, lai uzzinātu par Latvijas un pasaules dabu, gūtu jaunus iespaidus, kā arī pilnveidotu un nostiprinātu skolā gūtās zināšanas. Plašāka informācija tīmekļa vietnē www.dabasmuzejs.gov.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.53723788sec.