Svētdien Rīgas vēstures un kugniecības muzejā organizē ģimenes dienu

Svētdien, 18. oktobrī Ģimenes dienas programma "No stikla radītā pasaule Iļģuciema stikla fabrikā" Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā piedāvā iespēju interesantai brīvdienai, esot kopā ar savējiem.

Pulksten 11.00, 13.00 un 15.00  ekskursija tiks piedāvāta krāšņajā un daudzveidīgajā izstādē „Iļģuciema stikls”, no 11.00-17.00 bērni kopā ar vecākiem varēs veikt rosinošus, radošus uzdevumus darba lapās “Ko var uzburt no stikla” un “Meklē un atrodi!”. Lūgums uz ekskursijām pieteikties rakstot uz: [email protected]  vai zvanot pa tālruni: 67356676. Veselības un drošības apsvērumu dēļ ekskursijās varēs piedalīties limitēts cilvēku skaits. Ģimenes dienas apmeklējums: ar muzeja ieejas biļeti.

Muzejs atgādina, ka muzeja apmeklējuma laikā obligāti jālieto individuālie elpošanas ceļu aizsardzības līdzekļi – sejas maskas, lai pasargātu sevi un apkārtējos no COVID-19 infekcijas straujas izplatīšanās.

Izstādē “Iļģuciema stikls” apskatāma iespaidīga stikla izstrādājumu parāde, tajā eksponēti vairāk nekā 400 visdažādākie priekšmeti, kuri paver ieskatu procesos, kā top stikls, kā top stikla trauki, kā arī raisa apbrīnu, lūkojoties uz izcilu aroda meistaru radīto, skaisto un dažādo trauku lielo klāstu, kas Iļģuciema stikla fabrikā tapuši gandrīz 100 gadu laikā.

Izstādē pirmo reizi vienkopus apskatāma no 19. gadsimta beigām līdz 1960. gadam Iļģuciemā ražotā stikla produkcija. Līdzās izstādes „galvenajiem varoņiem” – stika izstrādājumiem, te ieraugāmas arī kinohronikas, fotogrāfijas, dokumenti, plāni, kartes un darbarīki, kas vēsta par Iļģuciema fabrikas vēsturi, sniedz ieskatu stikla apstrādes darba procesā.

Muzeja plašajās ekspozīciju telpās tiek ievēroti, saistībā ar COVID19 pandēmiju noteiktie, epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Muzeja apmeklētāju ievērībai! Ja Jums ir kāda no akūtām elpceļu infekcijas pazīmēm, vai esat bijis ciešā kontaktā ar saslimušo COVID -19 personu, lūgums apmeklējumu atlikt uz citu laiku. Ir svarīgi būt atbildīgiem par sevi un apkārtējiem! Informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tel.: 67356676. http://www.rigamuz.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2769649sec.