Rīgas Kultūras centrs «Iļģuciems» aicina uz video ekskursiju izstādē «Meistara garais gads»

Pielāgojoties apstākļiem, kuros kultūras procesus nav iespējams nodrošināt klātienē, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centrs “Iļģuciems” ir izveidojis video ekskursiju pa tautas lietišķās mākslas izstādi “Meistara garais gads”.

Izstāde “Meistara garais gads” tika iekārtota 2020. gada decembrī, taču, pieaugot vīrusa Covid-19 izplatībai un ar to saistītajiem ierobežojumiem, izstāde apmeklētājiem tika slēgta. Izstādi veido visu Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” tautas lietišķās mākslas studiju un tautas glezniecības studijas dalībnieku 2020. gada darbi. Ekspozīcija sastāv no dažādās tehnikās izgatavotiem lietišķās mākslas darinājumiem – metālkalumiem, keramikas, austām tekstīlijām, pinumiem, adījumiem, tamborējumiem un gleznām. Izstādi iekārtojusi māksliniece Baiba Vaivare.

Video ekskursiju ir iespējams apskatīt Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Youtube kontā un Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Facebook lapā. Kad valsts noteiktie ierobežojumi kultūras jomā tiks mīkstināti, izstādi uz neilgu laiku plānots atvērt apmeklētājiem.  

Video filmēšana un montāža – Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” skaņu un gaismu tehniķe Elīna Karaseva.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” Amatu namā darbojas septiņas tautas lietišķās mākslas studijas un tautas glezniecības studija, pārstāvot tādas amatu prasmes kā – aušana, adīšana, tamborēšana, pīšana, metālkalšana, keramika un gleznošana. Amatu nama mērķis ir saglabāt tautas amatus un popularizēt latviešu lietišķās un tradicionālās mākslas kultūru, sniegt iespēju Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” apmeklētājiem apskatīt Amatu nama studiju veikumu dažādās izstādēs un pasākumos, kā arī piedāvāt jebkuram interesentam kļūt par kādas studijas dalībnieku.

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Youtube kontā skatāmi video sižeti par visām Rīgas Kultūras centra “Iļģuciems” studijām: TLMS “Austra”, TLMS “Ataudze”, TLMS “Irbi”, TLMS “Ceplis”, TLMS “Zīle”, TLMS “Puduris”, TLMS “Rītausma”, TGS “Grīva”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53314996sec.