Ķīpsalā notiks jauno modes mākslinieku konkurss Habitus Baltija 2011

Ikviens, kam interesē mode, radošas izpausmes, interesantas un stilīgas lietas, varēs rast iedvesmu un vērot jaunākās modes tendences 50 jauno modes mākslinieku tērpu kolekciju skatēs, kas būs vērojamas 11. jauno modes mākslinieku konkursā «Habitus Baltija 2011» 09.04.2011 Ķīpsalā.

Konkursa mērķis ir atklāt jaunus talantus, atbalstīt jaunos modes māksliniekus un sniegt iespēju bagātināt pieredzi, veicinot ideju un zināšanu apmaiņu starp modes māksliniekiem un nozares profesionāļiem.

«Man ir gandarījums, ka viens no nozīmīgākajiem modes pasākumiem Baltijā – konkurss «Habitus Baltija» – pēdējos gados iekaro aizvien lielāku popularitāti gan Latvijas, gan ārvalstu jauno modes mākslinieku un augstskolu vidū, ko apliecina arī lielais konkursa dalībnieku pieteikumu skaits. Šogad jauno modes mākslinieku konkurence solās būt īpaši sīva, intrigu saglabājot līdz pat konkursa beigām,» stāsta konkursa «Habitus Baltija» projekta vadītāja Ilona Ansone.

50 jaunie modes dizaineri no 11 valstīm

Šogad konkursā piedalīsies 50 jaunie modes dizaineri no 11 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Kipras, Turcijas, Horvātijas un Rumānijas. Vislielākā konkurence šogad būs kategorijā «Mākslinieciskais prêt-à-porter», kurai pieteiktas 27 kolekcijas. Par labāko «Avangarda» kolekciju sacentīsies 9 konkursa dalībnieki, savukārt kategorijā «Rūpnieciskais prêt-à-porter» pieteiktas 14 tērpu kolekcijas. Latviju šogad pārstāvēs 16 jaunie modes mākslinieki, tostarp arī «Habitus Baltija 2010» Grand Prix ieguvēja Inga Tauriņa.

Par labākās skolas titulu sacentīsies 10 augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija (LMA), Rīgas Tehniskā universitāte, Igaunijas Mākslas akadēmija, Viļņas Mākslas akadēmija (Lietuva), Viļņas Mākslas akadēmijas Telšu Mākslas fakultāte (Lietuva), Lietišķo zinātņu universitāte «Novia» (Somija), A. M. Širokova Laikmetīgās zinātnes institūts (Baltkrievija), Krakovas Mākslas un modes dizaina skola (Polija), Mimar Sinan tēlotājmākslas universitāte (Turcija) un Jasi Tehniskā universitāte «Gh. Asachi» (Rumānija).

Kolekciju oriģinalitāti, izstrādājumu kvalitāti un stilu, kā arī atbilstību konkursā pieteiktajām kategorijām vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs pasaulē atzītais modes eksperts, pazīstamā modes portāla http://www.notjustalabel.com/ dibinātājs Stefans Zīgels (Stefan Siegel) no Lielbritānijas. Žūrijā būs pārstāvēti nozares profesionāļi, akadēmiskie mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ungārijas, Turcijas, Polijas un Somijas, tostarp būs arī pazīstams ungāru dizainers Tamāšs Kirajs (Tamás Király), LMA modes katedras vadītājs Aigars Bikše, žurnāla «DECO» galvenā redaktore, modes blogere Agnese Kleina, pazīstamie dizaineri Mārtiņš Pūpols un Artis Štamgūts.

Konkursa uzvarētājiem vērtīgas balvas

GRAND PRIX ieguvējs saņems apmaksātas studijas 12 000 eiro vērtībā GED Modes institūtā (GED Fashion Institute) Milānā, Itālijā un «Habitus Baltija» statueti. Tāpat arī «Habitus Baltija 2011» labākās kolekcijas autors nākamajā gadā ar savu tērpu kolekciju varēs atklāt konkursa «Habitus Baltija 2012» fināla skati. Konkursa balvu fondā ir arī citas vērtīgas balvas – reklāmas iespējas pazīstamajā modes portālā http://www.notjustalabel.com/, kurā sev tērpus izvēlas Lady Gaga, Rianna, Fērdžija, Teilore Svifta, Bejonsē, Parisa Hiltone un daudzi citi. Būs arī bezmaksas tērpu kolekcijas fotosesija pie lieliskā latviešu fotogrāfa Edija Pālena, sertifikāts dalībai prestižajā IX starptautiskajā jauno dizaineru konkursa «Russkij Siluet» finālā 2011. gada septembrī Maskavā, pazīstamā latviešu modes dizainera Mārtiņa Pūpola un «Bogomolov’ Image school» specbalvas un citas balvas. Kādam no konkursa dalībniekiem «Intertextil Balticum» rīkotāji dāvās iespēju piedalīties izstādē 2012. gadā. «Habitus Baltija» statueti saņems arī «Labākā skola».

9. aprīlī no plkst. 12:00 līdz 16:00 notiks konkursa tērpu kolekciju modes skates. Konkursa fināls, kurā notiks «Habitus Baltija 2010» Grand Prix ieguvējas Ingas Tauriņas tērpu kolekcijas modes skate, un laureātu apbalvošana sāksies plkst. 17:00. Pasākumu vadīs šarmantais radio žurnālists un mūziķis Kaspars Zlidnis.

Semināri par modes mārketingu

Jaunie modes mākslinieki un citi interesenti varēs papilināt savas zināšanas modes mārketingā, jo 8. aprīlī notiks vairākas lekcijas par šo tēmu. No plkst 11.30 līdz 14.30 notiks Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētais seminārs «Dizaina vieta uzņēmējdarbībā – mode vai nepieciešamība?» (latviešu val.).

No plkst. 15:00 līdz 17:00 notiks ekskluzīva lekcija par jauno dizaineru iespējām interneta vidē. «The environment of emerging designers» (angļu val.), ko lasīs pazīstamais modes eksperts, modes portāla www.notjustalabel.com dibinātājs Stefans Sīgels (Stefan Siegel) no Lielbritānijas.

Semināra un lekcijas apmeklējums ar «Intertextil Balticum 2011» ieejas biļeti – bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc dalība lekcijās ir jāreģistrē, aizpildot anketu līdz 6. aprīlim www.bt1.lv/habitus.

«Habitus Baltija 2011» organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Igaunijas Mākslas akadēmiju, Viļņas Mākslas akadēmiju, Krakovas Mākslas un modes dizaina skolu un Tallinas Lietišķo zinātņu universitāti.

Konkurss «Habitus Baltija 2011» notiks vienlaikus ar 16. starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi «Intertextil Balticum 2011», kas notiks no 8. līdz 10. aprīlim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Pullman Riga Old Town
,


1. Stāvs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95430803sec.