Rīgas mākslas telpa aicina uz Imanta Grosa personālizstādi «Dzīve ir citur» [1]

No 16.aprīļa Rīgas pilsētas izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa” Intro zālē būs apskatāma latviešu fotogrāfa Imanta Grosa personālizstāde „Dzīve ir citur”. Izstādi veidos autora melnbalto fotogrāfiju sērija, kas tapusi publiskajā telpā jeb pilsētvidē – Rīgā, Tallinā, Stokholmā, Barselonā, Florencē un Ņujorkā.

 „Kāpēc mēs pietiekami nenovērtējam vietu, kur dzīvojam un neizbaudām laiku – doto mirkli, kurā dzīvojam? Mēģinot pārvarēt dzīves šķēršļus, mēs ceram, ka gan jau kaut kur citur – citā vietā vai valstī, vai kaut kad nākotnē sasniegsim pilnību, kas mums ļaus labāk un laimīgāk dzīvot. Iespējams, tieši tas mums traucē izdzīvot šodienu. Viens no svarīgākajiem laimīgas dzīves priekšnoteikumiem ir izprast pašiem sevi šodienas ārtelpas kontekstā.

Autors dažādās pasaules pilsētās fotografē dzīves situācijas un cilvēkus tajās, mēģinot notvert “īpašo mirkli”, kas parāda cilvēkus – sava laikmeta lieciniekus un veidotājus, viņu uzvedības raksturu, emocijas un savstarpējās attiecības. Viņš uzskata, ka fotografēšanas procesam piemīt spēja saskatīt un notvert to, ko cilvēki ikdienas steigā dažreiz nepamana un palaiž garām.

Mirkļi zibenīgi uzrodas un pazūd, izaicinot autoru. Imanta Grosa darbiem raksturīgs viegls ironijas un humora pieskāriens, atvērtība dažādību līdzāspastāvēšanai.” Šādi izstādi un autoru raksturo izstādes kuratore Inga Brūvere.

„Mēs katrs dzīvojam savu dzīvi – darbojamies ikdienā, kur viss šķiet pazīstams un paredzams, tomēr reizēm mēs jūtamies neapmierināti un apdraudēti.

Tā nav pasīva notikumu dokumentēšana, bet sava veida personiskā reakcija – mans komentārs uz doto situāciju. Izejot ielās un vērojot tajās cilvēkus viņu ikdienā – vidē, ar fotokameras starpniecību es atveros ārpasaulei, es cenšos saskatīt un uztvert kādu īpašu mirkli, kas mani uzrunā, un fiksēt to kadrā,” stāsta autors Imants Gross.

Izstāde „Dzīve ir citur” izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa” Intro zālē būs apskatāma līdz 13.maijam.

Par mākslinieku:

Imants Gross (1953) dzimis un uzaudzis Zviedrijā, latviešu ģimenē. Studējis jurisprudenci Stokholmas universitātē (1975-1981) un Briseles (Beļģija) universitātē (1981-1982). Profesionālā karjera ir saistīta ar starptautiskām attiecībām un diplomātiju Latvijā, Zviedrijā, citās Eiropas valstīs un Āfrikā. Pēdējos septiņus gadus dzīvo Rīgā un no 2006. gada vada Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā.

Vectēva, fotogrāfa Miķeļa Gross (1886 – 1966) radošā mantojuma iedvesmots, Imants Gross jau agrā jaunībā sāka interesēties par fotogrāfiju, kas ar laiku kļuva par viņa dzīves neatņemamu daļu. Profesionālās iemaņas apguvis un papildinājis vairākos apmācības kursos un meistardarbnīcās Latvijā, Zviedrijā un Vācijā. 2010. gadā Ventspils teātra namā "Jūras vārti" bija apskatāma pirmā Imanta Grosa personālizstāde "Ūdens...".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 valdis 03/23/2011 08:35 Veiksmi!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Melngalvju nams
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79896498sec.