Rīgā notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas koncerti un pasākumi

Pieminot 1949. gada 25. marta deportāciju upurus, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā Rīgā notiks vairāki koncerti un filmas pirmizrāde.

Plkst. 17:00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» notiks koncerts, kura pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt 2010. gada Lielās mūzikas balvas laureāti - pianisti Jautrīti Putniņu. Koncertā piedalīsies arī pianiste Helēna Laukmane un vokālā grupa «Putni» (mākslinieciskā vadītāja Antra Dreģe). Koncerta otrajā daļā dziedās vīru koris «Frachori». Tajā pašā laikā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā koncertā «Mūzika ciešanu un pārdomu laikā» uzstāsies Solveiga Raja, Māra Krauja - Reine, Miervaldis Jenčs, Ansis Sauka, Artis Gāga, Imants Sneibis un Atis Stepiņš uzstāšanos.

Latvijas Okupācijas muzeja filmas «1949. gada 25. marta deportācijas. Mājupceļš» pirmizrāde notiks plkst. 18:00 Rīgas Kongresu namā. Filma stāsta par politiski represētajiem Latvijas ļaudīm, kuri no 1949. gada 25. marta, četros gados pavadītos nometinājumā, bija parādījuši sevi kā čaklus un uzticamus darbiniekus, līdz ar to iemantojot labvēlību no varas pārstāvjiem un vietējiem iedzīvotājiem. 1956. un 1957. gadā sākās specnometināto atbrīvošana - noņemšana no uzskaites un atļaušana atgriezties. Dzimtajās mājās bija ļoti problemātiski atgriezties. Tikai līdz ar Latvijas neatkarības atjaunošanu deportētie cilvēki varēja atgūt īpašumus un brīvi stāstīt pārdzīvoto. Pēc filmas izrādes skatītājiem būs iespēja uzdot jautājumus filmas režisorei Leldei Neimanei un vēsturniecei Ivetai Šķiņķei.

Plkst. 19:00 Rīgas Domā Lūcijas Garūtas un Andreja Eglīša kantāti «Dievs, Tava zeme deg!» atskaņos Rīgas kamerkoris «Ave Sol», Profesionālais pūtēju orķestris «Rīga», solisti Viesturs Jansons, Rihards Mačanovskis un diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerts notiek orķestra «Rīga» rīkotā Pavasara festivāla «Windstream» ietvaros.

Plkst. 19:30 Rīgas Sv. Pētera baznīcā skanēs Ērika Ešenvalda kantāte «Ugunssardze» ar plašu emociju gammu spilgtā un toņkārtām bagātā vēstījumā. Kantāte sarakstīta Andreja Eglīša dzejas vārdiem, kas veltīti latviešu karavīriem, kuri abos pasaules karos piedalījušies Latvijas brīvības cīņās. Kantāti izdziedās Rīgas vīru kori, solisti Zane Zilberte un Arnis Paurs diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Teicēja lomā Uģis Brikmanis.

Pasākumus atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Ieeja bez maksas. Plašāka informācija www.kultura.riga.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


Estravel Latvia
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46241188sec.