Rīgas Sv. Pētera baznīcā atklās tēlniecības izstādi

31.03.2011 17:00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā Latvijas Tēlnieku centra izstādes «Tēlniecība 2011» atklāšana. Ekspozīciju veido Latvijas tēlnieku pēdējo gadu darbu kolekciju eksponāti, papildinot vecākās mākslinieku paaudzes tēlniecības kultūras mantojumu.

Izstāde veltīta tēlnieku Kārļa Baumaņa, Alvīnes Veinbahas un Valērijas Mickēvičas piemiņai. Kārlis Baumanis studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā, bijis profesora Kārļa Zāles audzēknis. Savu diplomdarbu Baumanis izstrādā profesora Teodora Zaļkalna vadībā. Tēlnieks radošo darbību apvienojis ar pedagoga darbu Latvijas Valsts universitātē un Rīgas Politehniskajā institūtā. Baumanis strādājis visās tēlniecības nozarēs, kā arī grafikā un glezniecībā. Nozīmīgs ir viņa devums mākslas zinātnē. Tēlniece Valentīna Mickēviča studējusi pie Kārļa Zemdegas, viņas tēlniecību raksturo monumentālas, dekoratīvas kompozīcijas, figurālā un portretu tēlniecība. Mickēviča veidojusi arī medaļas un plaketes bronzā, kapara kalumā un šamotā.

Retrospektīvajā piemiņas izstādē piedalās ārvalstu viesi. Zviedriju pārstāv Džeikobs Fogelkvists un Atis Zariņš, Vāciju - Norberts Folbergers. Kopš 1989. gada viņš aktīvi piedalās izstādēs Eiropā, Amerikā un Āzijā. 1994. gadā Folbergers (Norbert Folberger)l gūst Grand Prix Avinjonas mākslas festivālā, kritikas balvu- Honkongā. Multimākslinieks ir pārliecināts - māksliniekam jāseko savai intuīcijai, nevis jaunākajām modes tendencēm. Folbergera darbiem piemīt spīdoša tehnika, tie simbolizē harmonijas ilūziju. Džeikoba Fogelkvista (Jacob Fogelquist) koka kompozīcijas apvieno dažādas nokrāsas materiālus, radot izteiktas kontrastu spēles.

Ekspozīcija prezentē arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbus, jauno mākslinieku tēlniecībā meklējot novatorisku skatījumu. Sv. Pētera baznīcā izstādītā kolekcija aptver vairāku paaudžu mākslinieku tēlniecības piemērus daudzveidīgā materiālu izpildījumā, sākot no akmens un beidzot ar koku. Izstāde atvērta līdz 1. maijam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Kaļķu vārti
,


Biznesa augstskola Turība
,


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43109989sec.