8. maijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā tiks atklātas Novadu dienas

Novadu dienas Rīgā būs pirmais tik plaša mēroga pasākums, kurā piedalīsies aptuveni 130 Latvijas folkloras un etnogrāfiskie ansambļi, kā arī dažādu prasmju meistari, tautas lietišķās mākslas studijas un individuālie amatnieki no visiem Latvijas kultūrvēsturiskajiem novadiem.

Pirmā diena no Novadu dienu cikla būs veltīta Rīgai. Novadu dienas 2011 aicina atcerēties to, ka mēs – rīdzinieki - esam nākuši no Kurzemes, Zemgales, Augšzemes, Latgales un Vidzemes. Novadu dienās varēsim priecāties par Latvijas novadu tradicionālās kultūras bagātībām, kas arī šodien tiek koptas un attīstītas.

8. maija pasākumā piedalīsies Rīgas folkloras kopas Budēļi, Dandari, Grodi, Iļjinskaja pjatņica, Kokle, Krulla, Laiksne, Maskačkas spēlmaņi, Rija, Rīgas Danču klubs, Saucējas, Savieši, Skandenieki, Vilcenes, Vilkači un Zvīgzna.

No 12.00 līdz 16.00 Brīvdabas muzejā bērniem būs iespējas iet rotaļās, kā arī piedalīties citās izdarībās - Izstāžu zālē tiekat aicināti uz kopīgu muzicēšanu par godu Mātes dienai; muzejā skanēs arī Ūsiņa dienas dziesmas; pie Priedes kroga un Vidzemes sētā notiks danči un rotaļas, kā arī tradicionālo amatu demonstrējumi., kā arī Daugmales Jāņa medus, Irēnas plātsmaižu u.c. gardumu degustācija.

Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju 2011.gada pavasarī un vasarā rīko Novadu dienas 2011, kuru mērķis ir aktualizēt un popularizēt Latvijas etnogrāfisko novadu tradicionālās kultūras vērtības.

No maija līdz augustam katru mēnesi muzejā viena diena būs veltīta vienam no Latvijas etnogrāfiskajiem novadiem – visas dienas garumā notiks šī novada folkloras un etnogrāfisko ansambļu koncerti, amatnieku darinājumu un prasmju demonstrējumi, novada īpašo ēdienu degustācija, kā arī kulināro un amatnieku darinājumu tirdziņš.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Juglas ezera krastā un apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst.10.00- 17.00. Muzejā izveidotas latviešu zemnieku, amatnieku un zvejnieku sētas. Visās apskatāma pastāvīgā ekspozīcija – sadzīves un darba priekšmeti, interjera iekārtojums, kas raksturo laika posmu, novadu un mājas saimnieku nodarbošanos.

Ieejas cena muzejā vasaras sezonā (10.05 – 31.10): 2.50 pieaugušajiem,1.50 studentiem,1.00 skolēniem un pensionāriem. Šīs sezonas jaunums- ģimenes biļetes, draugu biļetes un sezonas biļetes.

Rīko: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju.

Atbalsta: Latvijas novadu pašvaldības, RDIKSD, Latvijas Radio

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60284996sec.