Aicina uz Eiropas Savienības dārza svētkiem Vērmanes dārzā

Latvijā turpinās 2009.gadā veiksmīgi uzsāktā tradīcija atzīmēt Eiropas dienu ar Eiropas Savienības Dārza svētkiem Vērmanes dārzā. Šogad pasākums veltīts Eiropas Brīvprātīgā darba gadam 2011, lai popularizētu brīvprātīgo darbu kā aktīvā pilsoniskuma veidu Latvijā un visā Eiropas Savienībā.

2011.gada 8.maijā, laikā no plkst.12.00 līdz 18.00 Vērmanes dārza teritorijā 11 informatīvajās teltīs visu paaudžu apmeklētājiem būs iespēja gūt visplašāko informāciju par brīvprātīgo darbu un iespējām, uzzināt daudz jauna, interesanti izklaidēties un lietderīgi pavadīt brīvo dienu.

Eiropas Savienības mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabās noritēs kultūras un mākslas pasākumi, semināri, diskusijas un neformālas sarunas par Eiropu, Starptautiskās sadarbības telts iepazīstinās ar dažādu Eiropas valstu brīvprātīgo pieredzi, piedāvās apmeklētājiem erudīcijas uzdevumus un atraktīvas spēles, Veselības telts dalīborganizācijas rīkos pirmās palīdzības paraugdemonstrējumus un aicinās ikvienu noskaidrot savu asins grupu, Sociālās iekļaušanas teltī tiks izspēlētas simulācijas spēles par neredzīga cilvēka un cilvēka ratiņkrēslā ikdienu, bet bērni tiks mudināti iesaistīties ķegļu spēlē un puzles likšanā.

Dabas izpētes darbnīcas organizēs dažādas radošās aktivitātes, izziņas telts Iemācies un māci citiem vienlaikus izglītos, klāstīs skolēnu un jauniešu pieredzi un rosinās iedziļināties brīvprātīgo darba būtībā, bet Rīga 2014 atklās Austras koka zīmēšanas festivālu, aicinot interesentus iesaistīties brīvprātīgo misijās Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā.

Aģentūra „Rīgas dārzi un parki” godinās Mātes dienu, rosinot bērnus veidot apsveikuma kartītes un apgleznot puķu podus, kuros stādītās puķes būs sirsnīgs un brīvprātīgs mazo apmeklētāju sveiciens māmiņām. Savukārt Kultūras teltī varēs uzzināt, kas ir Garais, Platais un Tālredzīgais, jo ģimenes priecēs čehu leļļu teātris „Mimotaurs”.

Brīvdienā svarīgas ir arī fiziskās aktivitātes, par kurām rūpēsies Sporta un aktīvās atpūtas telts dalīborganizācijas, rīkojot gan nūjošanas nodarbības, gan regbija pamatelementu apguvi, gan sadarbībā ar Lietuvas vēstniecību aicinot interesentus tikties un kopīgi sportot ar 2011.gada Eiropas čempionāta basketbolā vīriešiem oficiālo vēstnieku, leģendāro basketbolistu Arvīdu Saboni.

Saistoša un daudzveidīga būs Vērmanes dārza skatuves koncerta programma. Jauniešu auditorijas uzmanību piesaistīs zviedru alternatīvā pop/rokgrupa LET’S FACE IT un īru deju grupa, bērnus priecēs vokālā popgrupa POPPY un ansambļa TEIKSMIŅA lustīgie dejotāji, bet ikvienu klausītāju aizkustinās izjustās franču melodijas, ielīksmos vācu šlāgeri un patīkamas emocijas raisīs koncerta noslēgumā iecerētie tango ritmi.

Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties arī kopējā pasākuma zināšanu spēlē Piedalies!, izvēloties apciemot Vērmanes dārza teltis, ceļa maršrutā izpildot attiecīgo telšu koordinatoru sagatavotos uzdevumus. Noslēguma ceremonijā, kas sāksies plkst.15.45, izlozes kārtībā tiks noskaidroti un apbalvoti spēles uzvarētāji ar Eiropas valstu pārstāvniecību Latvijā un citu dalīborganizāciju īpaši sarūpētām balvām.

Par Eiropas dienu

1950.gada 9.maijā – piecus gadus pēc II pasaules kara beigām – Francijas ārlietu ministram Robertam Šūmanam radās plāns apvienot Eiropas valstu ogļu un tērauda nozares, lai tā novērstu vēl viena kara iespēju. Šī ideja īstenojās realitātē un kļuva par Eiropas Savienības sākumpunktu, tāpēc 9.maiju visā Eiropas Savienībā atzīmē kā Eiropas Dienu.

Turpinot tradīcijas, Latvijā no 5. līdz 9.maijam tiks atzīmēta Eiropas nedēļa, kuras galvenais notikums būs jau trešie ikgadējie Eiropas Savienības Dārza svētki, kas šoreiz, pielāgojoties kalendāra ritējumam, notiks 8.maijā Vērmanes dārzā, Rīgā. Pasākums būs veltīts Eiropas brīvprātīgā darba gada tēmai, kuras ietvaros tiks popularizētas brīvprātīgā darba vērtības un nozīme sabiedrībā.

2011.gads ir pasludināts par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu. Tas ir pamudinājums ES dalībvalstīm pievērsties brīvprātīgā darba jautājuma sakārtošanai, attīstot brīvprātīgā darba īstenošanas atbalsta sistēmu un veicot brīvprātīgā darba esošās sistēmas izpēti un analīzi, vienlaikus popularizējot brīvprātīgo darbu sabiedrības vidū.

Pasākuma organizatori: Ārlietu ministrija / Izglītības un zinātnes ministrija/ Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā / Eiropas Parlamenta Informācijas birojs / Rīgas dome / Eiropas Savienības dalībvalstu vēstniecības Rīgā.

Pasākumu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85830903sec.