Aicina gleznu izstāde «Pasakas pieaugušajiem»

No šī gada 10. maija līdz 31. maijam, galerijā „Jēkabs” būs apskatāma gleznotājas Alises Mediņas gleznu izstāde „Pasakas pieaugušajiem”.

Gleznotājas Alises Mediņas darbu izstāde „Pasakas pieaugušjiem” runā līdzībās par mums - pieaugušajiem un mūsu radīto pasauli mums apkārt.

Melanholiskajiem, meditatīvajiem, reālistiskās glezniecības manierē izpildītajiem darbiem piemīt sirreālistiska noskaņa. Īpašu dimensiju rada glezniecības tehnikas savienojums ar digitāldruku vairakās no gleznām.

Alise mūs ieved savā „pasaku pasulē”, bet katram no mums šī tikšanās atklās ko citu! Pasaka, kurai nav uzrakstīta pēdējā nodaļa, tā ir jāuzraksta skatītājam.

Bērns, kuram sirds vietā akvārijs, pārdomu pilnais arlekīns, mēness, kurš nokāpis pastaigāt pa klusajām pilsētas ielām, tas par ko sapņo kaķis...Alise atklāj pasauli, kur atļauts būt bērnišķīgam, nedaudz jocīgam un ticēt brīnumiem.

Izstāde aprīlī bija apsaktāma Holandē, pazīstama skulptora Jack Maris muzejā. Pēc veiksmīgas debijas Holandē, nedēļu pēc izstādes noslēguma, daļa darbu ir atgriezusies Latvijā, lai sastaptos ar Latvijas publiku.

Alise Mediņa (1984) profesionālo izglītību aizsāka Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1995 – 2003), turpināja talantu attīstīt Latvijas Mākslas akadēmijā, Glezniecības nodaļā, un 2010. gadā ieguva maģistra grādu mākslā. Paralēli studijām Latvijā māksliniece pilnveidoja gleznošanas prasmes Universidade do Porto, Faculdade de Bellas Artes (2008-2009, Portugāle),un regulāri glezno plenērā Latvijā, Spānijā un Portugālē, kam ir liela nozīme Alises Mediņas rokraksta evolūcijā. Māksliniece aktīvi piedalās izstadēs gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī regulāri iepazīstina skatītājus ar savu daiļradi rīkojot personālizstades.

Izstāde apskatāma galerijā „Jekabs”, Jēkaba ielā 26/28, Rīgā sākot ar 10. maiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67171597sec.