kim? 2 gadi, gada grāmatas atvēršana un izstāžu atklāšana

Kas kopīgs rakstāmgaldam un krauklim?

kim? 2 gadi, gada grāmatas atvēršana un izstāžu atklāšana 14. maijā

Ir pagājuši divi darba gadi, un kim? akronīmais nosaukums turpina paredzēt arvien jaunu minējumu un atšifrējumu versiju meklēšanu. Redzamākā no tām joprojām ir "kas ir māksla?".

Mazāk kā navigācijas līdzeklis, vairāk - vingrinājums, kas liek vārdiem "nodarboties ar mākslu" skanēt ļoti svaigi. Esam droši, ka ir būtiski radīt iespēju citām iespējamībām, pieņemot, ka kaut kas taču vienmēr būs apslēpts un mēs vēl pat varam nezināt, ko tas nozīmē, tomēr tuvojamies tam, lai to apzinātu un ar to dalītos.

Un tā - meklējot atskaites punktu, esam ieinteresēti jūsu un mūsu relatīvajā neziņā, to iztaujājot. Kas ir, kas nav, kā jābūt un kā nebūs. Un pāri visam atziņa, ka, ja tu netaisies izvaicāt visu, ko dari, zūd jēga un iemesli, kāpēc vispār šeit esi.

Būšanas jautājumus nācās cilāt arī strādājot pie kim? gada grāmatas jeb dialogiem ar Vasīliju. Vasīlijs Voronovs ir filosofa Jāņa Taurena draugs un tulkotājs no krievu valodas, kurš, kā iepriekš paredzams, grāmatas atvēršanas momentu š.g. 14. maijā plkst. 18.00 caur "otsutstvije vsjakogo prisutstvija" atstās drauga ziņā.

"Noteiktas skolas tradīcijas izgaismošana, mākslas objekta centrālums, konceptuāla humora izjūta, domas dalot momentos, apzināti meklējot un apzinīgi atrodot atsauces. Mēģinājums saprast, kas ir, ko domāt, kā virknēt un kur novietot institūcijas ietvaros mākslinieku veidotās mākslinieku izstādes", ir grāmatas ievada fragments, kas 2009.-2010. gada kim? izstāžu programmu saslēdz ar tā anglisko, Ludviga Vitgenšteina “Loģiski filosofiskā traktāta” iedvesmoto, versiju par to, ka the art is all that is the case.

Paralēli atskatiem pagātnē viss turpina notikt un 14. maijā no plkst. 19.00 apmeklētājiem tiks atvērtas mākslinieku Kaspara Groševa, Reiņa Hofmaņa un Darjas Meļņikovas izstādes, kuru komponentus 11. aprīļa sarunā ar visām iesaistītajām pusēm topošais mākslas teorētiķis Eduards Dorofejevs atsedz šādi: "Domājot par vienotību, man šķiet, ka jūs vieno nenoteiktības tēma. Ir haoss un kārtība, kur nevar apgalvot vai tā ir SI sistēma vai nav (Darja Meļņikova). Vēl ir atmiņas, kuru nav. Iespaidi par nezināmo un nezināto. Tāda zināšanu un iespaidu nenoteiktība (Kaspars Groševs). Arī fotogrāfijās tiks vissaprotamākā veidā novilkta neskaidra robežlīnija starp dzīves un spēles noteikumiem (Reinis Hofmanis)."

Vakara gaitā institūcijas "kas ir māksla?" joprojām topošajā kafejnīcā risināsies performance "kas ir mūzika?" ar skaņu mākslu pētošo mākslinieku Kaspara Groševa, Ģirta Korpa un Mārtiņa Ratnika piedalīšanos.

---

14. maija vakara programma:

 

Plkst. 18.00 - kim? gada grāmatas atvēršana. Tekstu autors – Jānis Taurens.

 

No plkst. 19.00 - izstāžu atklāšana:

Kaspars Groševs. “I/O. Bez ienaidniekiem”

Reinis Hofmanis. “LARP

Darja Meļņikova. “Jaucot līnijas, kārtojot kaudzes”

 

No plkst. 19.30 - vakara muzikālā daļa

 

Atbalsta: Kultūras Ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, Nīderlandes vēstniecība Rīgā, Antalis AS, airBaltic, a/s Kolonna, VKN, Latvijas Kara muzejs, Valmiermuižas alus, Dizaina Studija, Radio Naba

 

kim? laikmetīgās mākslas centrs, Maskavas iela 12/1, Rīga; +371 67223321; [email protected]

www.kim.lv  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Rija Domus Hotel
,


Ventspils TIC
,


Novatours
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51759601sec.