Izstādē «Bērnu pasaule 2011» rotaļu veidā mācīs visu par drošību

Tuvojoties vasarai aktuāla kļūs bērnu brīvā laika pavadīšana un ar to saistītā drošība. Tādēļ no 13. līdz 15. maijam izstādē “Bērnu pasaule 2011” Ķīpsalā sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, Rīgas Pašvaldības policiju, Ceļu satiksmes drošības direkciju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un VAS “Latvijas dzelzceļš” notiks pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem domātas dažādas aktivitātes un aizraujošas nodarbības, kurās uzzinās visu par drošību.

Izstādes “Bērnu pasaule” projekta vadītāja Aiva Borska stāsta: “Izstādē “Bērnu pasaule 2011” bērni aizraujošā veidā ar rotaļām atkārtos un iemācīsies daudzas nozīmīgas un vajadzīgas lietas par to kā pasargāt sevi un arī citus. Arī paši bērni varēs ierāpties ugunsdzēsēju un policijas mašīnās, aplūkot glābēju ekipējumus un pārliecināties par savām praktiskajām iemaņām ceļu satiksmes drošībā “ Ceļa skolā”, kas darbosies ārpusē pie Ķīpsalas halles”.

Kopā ar ugunsdzēsēju zilonīti Baltiņu mācīsies ko darīt, ja telpā sajūt dūmus

Ugunsdzēsējs zilonītis Baltiņš kopā ar savu komandu – Kristapu un Janu bērniem stāstīs kā pareizi rīkoties dažādās ugunsbīstamās situācijās un kā nepieļaut to rašanos, kā rodas uguns, ko tā dara labu, un ko – sliktu. Bērni uzzināspar svecītēm, dūmudetektoriem un ugunsdzēšamajiem aparātiem, noskaidros kā pareizi jārīkojas, ja telpā sajūt dūmus un kur jāzvana, lai izsauktu ugunsdzēsējus. Bet pēc tam bērni spēlēs dažādas aizraujošas spēles un rotaļas, kas saistītas ar ugunsdrošību. Baltiņš bērniem arī dāvinās krāsojamās grāmatas, kurās atrodami viņa padomi par ugunsdrošību.

Nodarbības notiks 14. maijā plkst.13.00 un 15. maijā plkst. 12.00 un 15.00 (latviešu val.). Ilgums – 50 minūtes.

Uzbūvē savu auto!” un uzzini visu par velosipēdistu eksāmeniem

CSDD un Rīgas Motormuzejs mazajiem apmeklētājiem piedāvās no kartona sagatavēm izgatavot telpisku kartona auto modeli un aplūkot pašbūvētu, bērniem domātu mikromotociklu “Mikrons”, kas uzbūvēts tālajā 1961. gadā. Turpat bērni un vecāki varēs uzzināt par Rīgas Motormuzeja pedagoģiskām programmām un velosipēdu vadītāju eksāmenu kārtošanas iespējām. Muzeja pedagogs rādīs un stāstīs kā notiek eksāmenu kārtošana un kādas izskatās velosipēdu vadītāja apliecības.

Satiksmes drošības nodarbības kopā ar Ceļa skolu”

14. un 15. maijā ārpusē pie Ķīpsalas halles darbosies “Ceļa skola”, kur praktiskās nodarbībās, imitējot situācijas ceļu satiksmē, bērni nostiprinās praktiskās iemaņas par ceļu satiksmes drošību, kā arī gūs priekšstatus un izpratni par ceļu satiksmes dalībnieku uzvedību.

Nodarbībās tiks izmantota speciāli aprīkota mašīna, lai bērniem parādītu, kas notiek ar pasažieri, mašīnai strauji bremzējot, ja tas nav piesprādzējies, kā arī citi praktiski uzdevumi, kas ļaus zināšanas par ceļu satiksmes drošību labāk saglabāt atmiņā. Nodarbību mērķis ir spēt bērniem iztēloties un prognozēt citu satiksmes dalībnieku rīcību un pieņemtu pareizos lēmumus, nepakļaujot sevi bīstamām sekām. Vairāk par “Ceļa skolu” mājaslapā www.celaskola.lv

Kopā ar Emīliju un Emīlu iepazīstipašvaldībaspolicijas darbu un iejūties policista lomā

Mazos izstādes apmeklētājus ar Rīgas Pašvaldības policiju iepazīstinās Emīlija un Emīls. Abi draugi pastāstīs, kādos gadījumos un kā jāsazinās ar policiju unkā jārīkojas apdraudējuma gadījumā. Kopā tiks uzspēlētas spēles un zīmēti zīmējumi par drošu pilsētu.

Bērni varēs aplūkot īstos policijas transporta līdzekļus – dežūrdaļas mašīnu, glābējulielo laivu un Ceļu policijas motociklu, kā arī paši uz mirkli varēs sajusties kā policisti.

Savukārt bērnu vecākiem pašvaldības policija piedāvās Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas speciālistu konsultācijas par visdažādākajām drošības tēmām un arī Ūdenslīdēju – glābēju nodaļas speciālista padomus drošībai uz ūdens.

Drošības stunda ar konkursiem, balvām un animācijas filmām

Drošības stundā bērniem stāstīs par sastapšanos ar lielo, stipro un vareno vilcienu, kas tik pašapzinīgi paziņo par savu ierašanos dzelzceļa stacijā, par interesanto brīvdienu braucienu, par to, kā pareizi šķērsot dzelzceļa sliedes. Drošības stundā bērniem atgādinās, ka sliežu tuvumā uzvesties pārgalvīgi, aizmirstot par savu drošību, ir ļoti bīstami, un tas var atstāt traģiskas sekas. Pasākuma laikā būs arī konkursi, balvas un animācijas filmas. Nodarbības notiks 14. maijā un 15. maijā plkst. 14.00. Ilgums aptuveni 40 minūtes.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests bērniem ļaus ielūkoties “Ātrās palīdzības” automašīnās un pastāstīs par savu darbu. Savukārt māmiņas un tēti varēs iegūt praktiskas iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā.

Kā zināms, izstādē “Bērnu pasaule 2011” jaunie un topošie vecāki varēs uzzināt visu par grūtniecību, bērnu kopšanas, audzināšanas, drošības un veselības jautājumiem, par bērnu izglītošanas iespējām, varēs aplūkot un iegādāties preces zīdaiņiem, bērniem un arī topošajiem vecākiem, kā arī iegādāties biļetes uz Latvijas Nacionālā teātra izrādēm septembrī un oktobrī. Savukārt bērni Ķīpsalā varēs svinēt izstādes dzimšanas dienu kopā ar Karlsonu un Brālīti un izklaidēties, piedaloties interesantās atrakcijās un konkursos,

Plašāka informācija par izstādi “Bērnu pasaule 2011” mājaslapā www.bt1.lv/bp.

Darba laiks:

13. un 14. maijs 10.00–19.00

15. maijs 10.00–18.00

Biļešu cenas:

Bērniem līdz 4 g. v. – bez maksas

Bērniem no 5 līdz 18 g. v. – Ls 1,50

Pieaugušajiem – Ls 2,50

Pensionāriem – Ls 2

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni vai 1 pieaugušais un 3 bērni) – Ls 5,50

Apmeklētāji, iegādājoties ieejas biļetes un aizpildot anketas, piedalās loterijā, kurā var laimēt elektrisko auto vai elektrisko motociklu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Rija Bauska Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14720201sec.