Notiks mākslas festivāla atklāšana

Šo piektdien, 20.maijā notiek nozīmīgi mākslas pasākumi: Mozaīku simpozija ietvaros izgatavoto monumentālo mozaīku atklāšana, mākslas gājiens un "Mākslas paviljona" atklāšana ar izstādēm "Trojas zirgs" un "Tirgus diena", kā arī vakarā grupas "Dzelzs Vilks" pirmuzvedums - koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā", informē festivāla organizatori aģentūra "Pareizā ķīmija". Starptautiskais mākslas festivāls "Mākslas dienas 2011" norisinās visā Latvijā no šī gada 6.maija līdz 5.jūnijam. Festivāls veidots, lai veicinātu starptautisku mākslas apriti, pieredzes apmaiņu un jaunradi.


Pulksten 16:30

Starptautiskajā monumentālo mozaīku simpozijā radīto mozaīku svinīga atklāšana Brīvības 36 alejā pretī Ministru kabinetam

Starptautiskajā mozaīku simpozijā no 13.maija tiek veidoti monumentāli mozaīkas darbi. Tos rada Latvijas mākslinieki sadarbībā ar ārvalstu māksliniekiem. Tās tiek veidotas iedvesmojoties no pilsētvides. Mākslas virziena "Mozaīka" izvēle nav nejauša, pirmās liecības par mozaīku ir atrodamas jau senā pagātnē. Mūsdienās mozaīkas princips ir sastopams jebkurā digitālajā attēlā kā pikseļi. Mozaīkas būs paliekoša vērtība, kuru novērtēs šodien un nākotnē būs kā neatsveramas laikmeta liecības un paliekošs dāvinājums pilsētai.

Simpozijā piedalās David Wakstein /Izraēla/, Anna Turlla /Grieķijas/, Ece Gozen Ünal /Turcija/, Lucia Cristobal Marin un Julio Mas Parra /Spānija/, Afshin Karimi Fard /Irāna/, Martin Sebastian Feist /Vācija/, Jeffrey Veit /Vācija/, Ilona Marija Luīze Ražinska, Ilze Smildziņa, Ilona Abiļeva, Ilze Laizāne, Kristīne Guršpone, Aiga Šabliko, Solvita Dūdiņa, Edgars Kvjatkovskis /Latvija/


Simpozija laikā mākslinieki radīja ne vien paliekošus mākslas objektus pilsētvidei, bet arī piedalījās konkursā. Atklāšanā svinīgi tiks pasniegta "Rīgas Centrāltirgus" balva 1000EUR


Pulksten 17:00

Mākslas gājiens no Raiņa pieminekļa Esplanādes parkā


Visiem māksliniekiem un mākslas mīļotājiem, domātājiem, radītājiem un rakstītājiem jāņem līdzi mazliet nopietnības, mazliet zobgalības vai vienkārši prieka un "bruņojušos" ar mākslas darbiem, plakātiem, jebkādiem citiem mākslinieciskiem atribūtiem jādodas Mākslas gājienā. Dosimies uz Vidzemes tirgu, kur atklāsim Mākslas paviljonu! Tajā 3 dienu garumā notiks mākslas izstādes "Trojas zirgs" un "Tirgus diena" kā arī īpašas muzikālas programmas.

Gājiena mērķis aicināt priecāties par skaisto, cilvēka roku radīto, par mākslas nenovērtējamo nozīmi katra cilvēka dzīvē. Gājiena mērķis aicināt katru dzīvot radoši!


Pasākumi Vidzemes tirgus paviljonā 20.05.-22.05.2011

Pulksten 18:00 Izstāžu "Trojas zirgs" un "Tirgus diena" atklāšana.

Izstāde "Trojas zirgs"

Cilvēks pats sevi iepazīst caur laiku un notikumiem. Katra individuālā pieredze veidojas dzīvojot kopā ar citiem cilvēkiem konkrētā laikā un sabiedrībā. Katra indivīda gara racionālās izpausmes ir vairāk vai mazāk viegli redzamas un saprotamas, bet cilvēkā ir otra puse, kas izpaužas racionāli nedefinējamās aktivitātēs, kuras būtībā var mēģināt izprast ar iracionālu intuīciju - caur mākslu, mūziku, dzeju. Mēs viens no otra šajā laikā un sabiedrībā saņemam dažādas gaidītas un negaidītas dāvanas TV ziņās, no savām omītēm, no mūsu politiķiem, no draugiem, radiem vai kaimiņiem. Vai šajā ikdienas informatīvi piesātinātajā laikā ir ieraugāms, kas ir paslēpts sabiedrības noskaņojumā?


Izstādē piedalās Latvijas mākslinieki un viesmākslinieki David Wakstein /Izraēla/, Anna Turlla /Grieķijas/, Ece Gozen Ünal /Turcija/, Lucia Cristobal Marin un Julio Mas Parra /Spānija/, Afshin Karimi Fard /Irāna/, Martin Sebastian Feist /Vācija/, Jeffrey Veit /Vācija/


Izstāde "Tirgus diena"


No 13. maija Centrāltirgū norisinājās plenērs "Tirgus diena" ar vadītāju, mākslinieku Andri Eglīti. Plenērā radītie darbi tiks eksponēti mākslas paviljonā Vidzemes tirgū no 20. līdz 22. maijam.

Brīvdabā mākslinieki iemūžināja vienu no lielākajiem Eiropas tirgiem, tirgus preci, pircēju un pārdevēju tirgošanos un tērgāšanu. Ikvienam tirgus apmeklētājam šajās dienās bija iespēja ne vien novērot dažādu mākslinieku radošās izpausmes, bet arī tapt iemūžinātam mākslas darbos, kļūstot par daļu no Centrāltirgus - Rīgas kultūras zīmes - fiksēta vēstures mirkļa.

"Tirgus dienas" mākslas darbus vērtēs RPAS "Rīgas Centrāltirgus" un SIA "Pareizā Ķīmija" pārstāvju veidotā žūrija, kas labākajam darbam piešķirs prēmiju 500 LVL apmērā.


Grupas "Dzelzs vilks" koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā"

20. maijā plkst. 21:00 vakarā mūzikas grupas "Dzelzs vilks" un horeogrāfu kopīga radīta koncertizrāde "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā". Tā stāsta par dzīvnieku katrā no mums - par cilvēkiem - civilizētiem, pilsētniekiem, dažādu likumu sargātiem un saistītiem. Jautājums, kas iedvesmojis izrādes tapšanu - vai civilizācijas augstākajā sasniegumā, zoon politikon (polisas zvērs) perfektajā pulcēšanās vietā - pilsētā, virtuālā sociālā tīklā, kur valda mākslīgi likumi, cilvēks nav kļuvis vēl vairāk dzīvniecisks nekā alu laikmetā? Pilsēta rada ielas bērnus, atkritumus, te valda bara likums. Pilsēta rada arī apkaklīšu armiju, kas dzīvniecisko apspiež sevī ar tādu spēku, ka tas, stūrī iedzīts, uzbrūk ar izmisuma sparu. Kas ir šis dzīvnieks?

Ieejas maksa uz koncertizrādi Ls 4

Biļetes var iegādāties visās Biļešu servisa kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Nabas skatuve
Mākslas paviljonā trīs dienu garumā muzikālo atmosfēru nodrošinās radio NABA.

21.maijs 10:00 - 19:00 DJ un mūzikas instruktori, no plkst.19:00 uzstājas grupas Mango un All day Long.

"Ska grupas All Day Long nopietnās eksistences sākums ir pirms 11 gadiem. Paspējām pagozēties kā radio NABA, tā arī SWH viļņos, gan “priekšnamā", gan “pēdējā debijā". Spēlēts kopā ar ievērojamām vietējām estrādes zvaigznēm un ļoti daudz ārzemju viesiem (nevar aizmirst Reel Big Fish un Spitfire)," tā par sevi stāsta All day long.


""Mango" ir 6 cilvēki, kuri ar sirdi, dvēseli pieiet šai mūzikai, Ska/pop punk/ maybe Emo, kuru jau spēlē nedaudz vairāk kā jau 4 gadus. 2 no tiem tagadējā sastāvā un ir pietiekami laimīgi par notiekošo, lai turpinātu šo sadarbību arī turpmāk. Aiz muguras jau simtiem koncertu Rīgā un tās apkārtnē, lielākos un mazākos festivālos, ar lielākiem un mazākiem, vietējiem un mazāk vietējiem māksliniekiem.", tā par sevi stāsta grupa Mango.

Ieeja brīva.


Organizē pasākumu aģentūra "Pareizā ķīmija, interneta mākslas galerija "Mākslas perons" un kurators Edgars Kvjatkovskis. Šī gada festivāla māksliniece, dizaina autore Tatjana Raičineca.
Atbalsta: Rīgas dome, Latvijas Mākslas akadēmija

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


SIXT Latvija
,


Novatours
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96925998sec.