Pasākums par personu, vietu un notikumu atpazīšanu fotogrāfijās

2011.gada 25.maijā, plkst.17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks sarīkojums Kurš no viņiem ir Rainis?, kas veltīts personu, vietu un notikumu identificēšanai fotogrāfijās.

Muzeju darbinieku rokās regulāri nonāk fotogrāfijas, kas saistītas ar nozīmīgu kultūrvēsturisku notikumu un personību dokumentāciju, taču nereti trūkst informācijas par attēlos redzamo. Lai to noskaidrotu, bieži nepieciešams ieguldīt nozīmīgu pētniecisku darbu, kas pie rezultāta var novest gan loģisku spriedumu, gan pēkšņas atklāsmes, gan nejaušu sakritību ceļā.

Pasākumā fotovēsturnieks un ilggadējs fotogrāfs Pēteris Korsaks dalīsies pieredzē, kā fotogrāfijā atklājas tajā dokumentētais laiks un cik liela ir fotogrāfa, izmantotās tehnikas un fotogrāfiju apstrādes nozīme indivīda fotoportretējumā. Rakstniecības un mūzikas muzeja mūzikas krājuma glabātāja Baiba Rone stāstīs par identificēšanas darba pieredzi - dažādiem faktoriem, kas ļāvuši veiksmīgi atpazīt fotogrāfijā attēlotās personas, kā arī gadījumiem, kad precīzi atpazīti sākotnēji kļūdaini identificēti cilvēki. Savukārt, Valsts tiesu ekspertīžu biroja kriminālistisko un tehnisko ekspertīžu departamenta dokumentu ekspertīžu nodaļas vecākais tiesu eksperts Andrejs Kislijs iepazīstinās ar metodēm, kuras fotoattēlos identificēto personu atpazīšanai izmanto tiesu eksperti, kā arī dalīsies ar tiesu ekspertīzēm nesaistītā pieredzē - Romanovu dinastijas un Raiņa identificēšanu.


Pasākumu vadīs RMM projektu kurators Uģis Vismanis.


Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst.17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem - Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34262514sec.