Dodies svinēt Zāļu vakaru Brīvdabas muzejā

23. jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks lustīga līgošana. Juglas ezera krastā līgotājiem būs iespēja dziedot, dancojot un rotaļās ejot, sagaidīt Jāņu rītu.

Diena pirms Jāņiem ir Zāļu diena, kad saule savu gaismu un siltumu dāvā visdāsnāk. Šajā dienā plūktām zālēm piemīt īpašs spēks – tās nes svētību un auglību, vairo veselību un labklājību.

Zāļu vakarā noausim kājas, dancosim un iesim rotaļās. Ļausimies spirgtajam Jāņu nakts garam, lai arī mūsu balsis iedzied gada īsākās nakts dziesmas. Pīsim vainagus no trejdeviņām Jāņu zālēm, lēksim pāri ugunskuram un čukstēsim ugunij, vējam un rasai savus esmes vārdus... Apgūsim apdziedāšanās prasmes, latviskos deju soļus un pusnaktī ļausimies zīlēšanas maģijai, meklēsim papardes ziedu un ar dziesmām un dančiem sagaidīsim sauli... Zāļu vakarā mūs priecēs arī lustīga balles mūzika, varēsim baudīt sātīgu maltīti un mieloties ar gardo miestiņu.

Biļetes uz pasākumu „Zāļu vakars Brīvdabas muzejā” var iegādāties „Biļešu servisa” tirdzniecības vietās. Iepriekšpārdošanā tās maksā Ls 4, bet pasākuma dienā – dārgāk. Ir pieejamas arī īpašā piedāvājuma biļetes teltīs pie galdiņiem, kuras iepriekšpārdošanā maksā Ls 12, bet pasākumu dienā – Ls 15. Savukārt pārējiem līgotājiem iesakām ņemt līdzi sedziņas un labu garastāvokli.

Ieeja pasākumā no plkst.19.00, bet Zāļu vakars sāksies plkst.21.00

Zāļu vakarā ikviens varēs baudīt pasākuma atbalstītāja AS „Aldaris” Tradicionālās kolekcijas alu – Dūmaku, Kviešu un Muižnieku, kuri ir izcili kopā ar vietējiem ēdieniem. Pasākumu sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju organizē SIA „Engage”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37999701sec.