Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Tautas lietišķās mākslas darbu gadatirgu

Trīs grasīši maciņā
Kā gailīši kladzināja.
Par diviem zirgu pirku,
Par trešo līgaviņu.

4. un 5. jūnijā no 10.00 - 17.00 notiks ikgadējais Tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kurā pulcēsies amatnieki no visas Latvijas, lai izrādītu savas prasmes un pārdotu darinājumus.

„Tirgus allaž bijis piedzīvojumu pilns pasākums, kurā notikusi ne vien pirkšana un pārdošana, bet arī diņģēšana un ziņģēšana, tenkošana, lopu mīšana, izrādīšanās, līgumu slēgšana un lustēšanās. Brīvdabas muzejs tradicionālajā gadatirgū piedāvā mūsdienu cilvēkam iespēju izdzīvot tādus seno gadatirgus priekus, par kādiem varam tikai lasīt literatūras klasiķu darbos”, saka Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja izglītības un informācijas nodaļas vadītāja Iveta Ārgale.

Brīvdabas muzeja gadatirgū kā ik gadu būs iespēja iegādāties amatnieku darinājumus, šogad starp tiem arī mājas vīns. Kā allaž būs arī plaša kultūras programma. Tiem, kas plāno kāzas vai kādu citu pasākumu ar folkloras kopu līdzdalību, būs iespēja atrast un nolīgt sev tīkamākos spēlmaņus, dziedātājus un dancotājus, jo šogad kopas tirgū nevis vienkārši uzstāsies, bet savā starpā lielīsies, sacentīsies un tiks izsolītas.

Jau šogad muzejs ir uzsācis veikt pasākumus, lai uzstādītu jaunu Ginesa rekordu, veidojot lielāko koka karoti pasaulē. Pirmais posms šī panākuma sasniegšanai būs 4.-5. jūnija gadatirgus laikā, kad gan lieli, gan mazi amatnieka Aināra Vanaga vadībā aicināti piedalīties Baltijā lielākās karotes grebšanā, kuras garums varētu sasniegt 3 metrus.

Par straujākām lustēm gādās ritma apvienība „Pulsa efekts”, kas 4 jūnijā 11:40 spēlēs uz lielās skatuves, bet pēcāk iekustinās un ieritmizēs Kurzemes cepļa atvēršanu. Savukārt 5. jūnijā 13:00 ritmu cienītāji noteikti novērtēs dejas izrādi „No pagāniem līdz mūsdienām” ar grupas „Auļi” muzikantu līdzdalību. Tirgus izskaņā 5. jūnijā 15:00 nokusušos pircējus priecēs Priedes kroga atvēršana ar labāko alu tūri Latvijā Marijas Bērziņas, Andra Daņiļenko un Valda Zilbera vadībā.

Šogad Brīvdabas muzejs piedāvā īpašu ģimenes ieejas biļeti gadatirgū (2 pieaugušajiem un 2-4 bērniem līdz 16 gadu vecumam vai vienai daudzbērnu ģimenei), tās cena ir 10 Ls. Parastā ieejas biļete tirgū maksā 4 Ls. To iegādājoties, tiek saņemta 1 Ls atlaide mūsdienu amatniecības gadatirgum, kas pirmo reizi muzeja vēsturē notiks šī gada 27. augustā pulksten 10:00. Ja tradicionālajā jūnija sākuma gadatirgū ir pārstāvēta etnogrāfiskā tautas māksla, tad Mūsdienu amatniecības gadatirgū – šobrīd aktuāli un moderni darinājumi, pulcējot jaunos māksliniekus un amatniekus, kas savos darbos izmanto ne tikai tradicionālus materiālus.

 

Muzejs rekomendē izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus 1.,19.,28.,29.autobuss , sakarā ar papildus norīkotajiem autobusiem šajā maršrutā.

 

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs atrodas Juglas ezera krastā un apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00. Muzejā izveidotas latviešu zemnieku, amatnieku un zvejnieku sētas. Visās apskatāma pastāvīgā ekspozīcija – sadzīves un darba priekšmeti, interjera iekārtojums, kas raksturo laika posmu, novadu un mājas saimnieku nodarbošanos.

 

www.brivdabasmuzejs.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30933595sec.