Spicē atklās Barbiju izstādi [1]

Sākot no 8. jūnija plkst. 16:00 pasaulē visvairāk iekārotā lelle būs apskatāma izstādē Barbija – modes ikona cauri laikiem tirdzniecības centrā Spice Home. Uz Rīgu atceļojusi skaistuļu kolekcija, kurā ir aptuveni 200 plastmasas modeļu Ar šo izstādi t/k Spice tiks atklāts Amerikas šopinga festivāls.

1959. gadā 9. martā Viskonsīnas štatā, ASV, tika radīta lelle, kuras autori tai deva vārdu Barbija jeb īstajā vārdā Barbara Milisenta Robertsa. Vārds Barbija tika atvasināts no lelles izveidotājas Rutas Hendleres meitas vārda Barbara. Nepilnus 2 gadus vēlāk pasaules iecienītāko leļļu tirgū parādījās Barbijas pirmā, īstā un vienīgā mīlestība – šarmantais un galantais leļļu puisis Kens jeb pilnajā vārdā Kens Karsons.

Izstādē tirdzniecības centrā Spice Home būs apskatāmas aptuveni 200 Barbijas no īpašām un krāšņām kolekcijām – Barbija dažādos amatos un profesijās, Barbija – līgava, Barbija pasaku pasaulē u. c. Savas dzīves laikā Barbija ir piedzīvojusi neskaitāmas pārvērtības, iejutusies dažādās lomās un profesijās. Barbijai un viņas draugiem ir saražots vairāk nekā miljards tērpu. Leļļu apģēbu veidošanā ir iztērēts vairāk nekā 105 miljoni metru auduma, padarot Mattel par lielāko apģērbu ražotāju pasaulē.

Barbija mūsdienās komentārus neprasa – tā ir visvairāk iekārotā lelle pasaulē. Katru sekundi visā pasaulē tiek pārdotas divas lelles, bet ik nedēļu – apmēram miljons plastmasas skaistuļu. Pirmā Barbija bija tērpta melni baltā svītrotā peldkostīmā, un tās mati bija sasieti 20. gs. 50. gadu slavenajā zirgastes frizūrā. Šīs lelles vizuālajā tēlā jau no paša sākuma ir atspoguļotas modernākās modes tendences un stila izsmalcinātība, tāpēc tā ir kļuvusi par pusaudžu meiteņu iedvesmas objektu. Nereti lelles tēls tika veidots, iedvesmojoties no attiecīgā laika sabiedrībā plaši pazīstamām sievietēm, piemēram, Merilinas Monro, Ritas Heivortas un Elizabetes Teilores.

2011. gads ir Kena 50. jubilejas gads, un tas tiek veltīts Barbijas un Kena mīlestībai. 14. februārī – pēc septiņu gadu dzīvošanas šķirti – Barbija un Kens paziņoja, ka viņi atkal ir pāris. Barbija savā Facebook profilā mainīja attiecību statusu uz attiecībās un apvienoja savu un Kena profilu vienā (www.facebook.com/barbie). "Barbij, kaut esam no plastmasas, mūsu mīlestība ir īsta!", sacīja Kens. Barbijas un Kena mīlas stāsts ir neatkārtojams – romantisku drāmu, aizkustinošu šķiršanos un modes kaislību bagāts, un tam sekojam līdzi jau vairāk nekā piecdesmit gadu. Uzzināt vairāk par Barbijas un Kena mīlas stāstu var www.barbiemedia.com/. Latviešu valodā par Kena un Barbijas jaunumiem sekojiet www.draugiem.lv/barbie.

Izstāde tiek rīkota sadarbībā ar uzņēmuma "Mattel" oficiālo dīleri SIA "Rimonne Rīga". Izstāde būs apskatāma Spice Home 2. stāvā no 8. jūnija līdz 10. jūlijam tirdzniecības centra darba laikā: P. - S. no plkst. 10:00–21:00 un Sv. plkst. 10:00–20:00. Ieeja – bez maksas.

Interesanti fakti par Barbiju

· Barbija ir 29 cm gara, viņas mīļākā krāsa – rozā

· Barbijai ir bijis 50 dažādu tautību

· Barbija savas dzīves laikā ir iejutusies vairāk nekā 125 profesijās

· Pirmā Barbija tika pārdota par $3

· ASV leļļu kolekcionēšana ir otrā populārākā uzreiz pēc pastmarku krāšanas

· 90 procentiem meiteņu vecumā no 3 līdz 10 gadiem pieder vismaz viena Barbija

· Vidēji katrai 3–11 gadus vecai amerikāņu meitenei ir astoņas Barbijas, itāļu meitenei – septiņas, bet mazajām anglietēm un vācietēm – piecas

· Barbijai sociālajā tīklā Facebook ir teju 2 miljoni draugu, vairāk nekā jebkurai citai lellei

· Barbijai ir piederējuši 50 dzīvnieki, tajā skaitā, suņi, kaķi, zirgi, pandas, žirafes, zebras, papagaiļi u.c

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 JulijaM 06/09/2011 00:09 Tas ir brīnišķīgi!

Barbie navtikai tukša lelle kuru aizmirst putekļos!
Līdz ar viņas līdzīgām lellēm viņa iedvesmo miljonus cilvēku visā pasaulē - skaistiem mākslas darbiemdrēbju miniatūrā, fotomākslā un daudzās citās jomās!

Tas ir tik pārsteidzoši un tas ir jauns veids kāvarētu atpūsties nogarās darbadienas. Pilnīgi nopietni!

www.lelluplaukts.latvianforum.net

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Biznesa augstskola Turība
,


Rija Domus Hotel
,


Dome Hotel
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62762523sec.