Vēl iespējams aplūkot ilustrācijas bērnu grāmatai «Ķerot trolli»

Vēl tikai līdz 30. jūnijam plkst. 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā Tērbatas ielā 75 iespējams aplūkot mākslinieces un bērnu grāmatu ilustratores Ilzes Dambes brīnišķīgos zīmējumus jaunajai bērnu grāmatai „Ķerot trolli”, kuru sarakstījusi norvēģiete Cecīlija Lanesa (Cecilie Lanes).

Kopumā izstādē aplūkojamas vairāk nekā 20 oriģinālās ilustrācijas, kas aizraujošā krāsu valodā stāsta par mazās Jūlijas un viņas ģimenes ceļojumu ar kuģi Norvēģijas ziemeļos un sastapšanos ar mazu trollīti.

Savukārt tie, kas vēlas ne tikai aplūkot aizraujošās ilustrācijas, bet arī izlasīt grāmatu „Ķerot trolli” (C.Lanesa, I.Dambe), to var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās.

Mazās Jūlijas un viņas ģimenes ceļojums ar kuģi "Hurtigruten" Norvēģijas ziemeļos no pilsētas Trumse uz Svolvēru ir aizraujošs stāsts ne tikai mazajiem lasītājiem. Ziemeļnorvēģijas kultūras vēsture, gleznainā un skarbā ziemeļu daba, neparastās baltās naktis, piedzīvojumi un jauni draugi, kā arī pavisam īsts norvēģu trollis no Trollfjordas kā lieliem, tā maziem liks izjust ceļojumu prieku un satraukumu, bēdāties par to, ka pieaugušie vienmēr ir aizņemti, iemācīties lūgt piedošanu un pat sadraudzēties ar trolli.

Cecīlijas Lanesas grāmata „Ķerot trolli” ar mākslinieces Ilzes Dambes ilustrācijām ir izdota astoņās valodās (norvēģu, angļu, vācu, franču, spāņu, itāļu, krievu un latviešu), iepazīstinot lasītājus dažādās pasaules malās ar mazo norvēģu meiteni Jūliju latviešu mākslinieces ilustrācijās.

Grāmata tapusi ar Norvēģijas vēstniecības Latvijā atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14554405sec.