Aicina apmeklēt Zemeņu festivālu

Latvijas Augļkopju asociācija aicina ikvienu jūlija pirmajā nedēļas nogalē Rīgā apmeklēt jau ceturto Zemeņu festivālu, kas notiks pie tirdzniecības centra Spice. Tā būs iespēja katram interesentam nobaudīt visdažādākās zemeņu šķirnes, ko degustācijām sarūpējuši augļkopji.
2.jūlijā un 3.jūlijā Zemeņu festivālā, katru dienu no plkst. 10.00 - 22.00, notiks dažādi konkursi un sacensības, uzstāsies populāras mūzikas grupas, notiks zemeņu degustācijas un citas informatīvas un radošas aktivitātes.
Divu dienu garumā gan lielie, gan mazie varēs piedalīties dažādās atrakcijās: lielo zemeņu stafetē, zemeņu ēšanas un precīzākajā zemeņu svēršanas konkursā, kā arī citās sacensībās. Tāpat ikviens interesents varēs izspēlēt vides spēli par svaigu augļu un ogu lietošanu uzturā. Par festivāla noskaņojumu un sacensību garu parupēsies Latvijā populāras mūzikas grupas: Rīgas akmentiņi, Re:public, Agency girls, Lustīgais Blūmīzers, Z-Scars un Miks Dukurs.
Festivāla laikā būs iespēja uzzināt informāciju par zemeņu šķirnēm, to raksturīgajām īpašībām un ietekmi uz veselību. Jaunā raža jau ir pieejama veikalos, tirgos un dārzos - ir īstais laiks uzņemt nepieciešamos vitamīnus. Zemenes satur diezgan daudz C vitamīna, kas stiprina mūsu organisma aizsargspējas, jau 150 grami zemeņu dod nepieciešamo C vitamīna dienas devu. Uztura speciālisti iesaka katram vasarā apēst apmēram 4 kg zemeņu.
Latvijas Augļkopju asociācija īpaši aicina zemeņu audzētājus sadarboties festivāla degustācijas galda organizēšanā, lai nodrošinātu iespēju visiem festivāla apmeklētājiem divu dienu garumā iepazīt dažādās zemeņu šķirnes.
Abas dienas no plkst. 12.00 līdz 18.00 darbosies Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība, no plkst. 11.00 līdz 20.00 darbosies bērnu radošās darbnīcas.
Latvijas Augļkopju asociācija
Pasākums, kas finansēts ar Eiropas Savienības un LR Zemkopības ministrijas atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Limbažu TIC
,


Le Chef Buffet Pērle
,


Le Dome
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91005301sec.