Rīgas pilsētas svētku laikā notiks sacensības gaisa akrobātikā

2011. gada augustā, Rīgas 810 gadu jubilejas svētku laikā, pirmoreiz Latvijā, norisināsies pasaules prestižākās avio sacensības gaisa akrobātikā jeb aerobātikā (FAI EAF – The Fédération Aéronautique Internationale Elite Aerobatic Formula - Starptautiskās Gaisa Sporta federācijas sacensības). Trīs dienas – no 18. līdz 20.augustam notiks sacensības augstākajā pilotāžā, bet svētdien, 21.augustā, sacensību dalībnieki pārsteigs rīdziniekus un pilsētas viesus ar īpašu paraugdemonstrējumu programmu.

Elite Aerobatic Formula ir pasaules līmeņa sacensības augstākajā pilotāžā mēdz dēvēt arī par Formulu 1 debesīs. Tajās piedalās tikai pasaules labākie Unlimited kategorijas piloti. Fantastiskos lidojumus un elpu aizraujošos lidmašīnu akrobātikas elementus varēs vērot ikviens interesents. Sacensības notiks virs Daugavas, posmā starp Salu un Dienvidu tiltiem.

Sacensību organizētājs, firmas Flight unlimited vadītājs, arī aerobātikas pilots Gints Bubiers saka: «Šāda līmeņa sacensības Rīgā ir unikāls notikums, kas piesaistīs tūkstošiem cilvēku uzmanību! Uz sacensībām Rīgā ieradīsies ne tikai piloti un viņus apkalpojošais personāls, bet valstu oficiālie pārstāvji, žurnālisti un daudzi līdzjutēji. Tas ir notikums ar lielo burtu, kas pievērsīs pasaules uzmanību Rīgai, tādējādi dodot ieguldījumu arī pilsētas tūrisma attīstībā». Tieši tādēļ organizatori arī vērsušies pēc atbalsta Rīgas pilsētas domē un priecīgi, ka pilsētas vadība izrādījusi tik lielu atsaucību.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks šodien preses konferencē izteica cerību, ka avio šovs šogad Rīgā būs vēl iespaidīgāks nekā pērn. Jau tūlīt pēc pagājušā gada šova tika uzsāktas sarunas par iespēju rīkot Rīgā sacensību posmu. Ideju atbalstīja arī pilsētas mērs Nils Ušakovs un mēs ceram, ka visi pilsētas viesi un svētku apmeklētāji būs ļoti apmierināti.

Rīgā piloti sacentīsies divās disciplīnās – Aerobatic Against Time (AAT) un Freestyle. AAT disciplīnā katram pilotam noteiktā laika posmā – trīs minūtēs, jāveic noteiktas figūras gaisā. Snieguma kopvērtējumu veido izpildījumam patērētais laiks un izpildījuma atbilstība noteikumiem. Savukārt Freestyle kategorijā piloti četras minūtes debesīs var rādīt visu, ko prot, iekļaujot priekšnesumā arī tādus elementus, kurus neviens cits nekad neizpilda.

EAF Rīgas posmā piedalīsies šo sacensību iepriekšējo gadu uzvarētāji, daudzu titulu īpašnieki - spānis Kastors Fantoba (Castor Fantoba) un Krievijas pārstāve, vienīgā dāma šajās sacensībās, Svetlana Kapaņina (Svetlana Kapanina). Abi piloti Latvijas publikai jau ir pazīstami – pērn Rīgas svētku laikā abi piloti piedalījās avio šovā, kas vienlaikus bija arī viņu savstarpējā sacensība. Pērn sacensībās uzvarēja S.Kapaņina.

Tāpat sacensībās piedalīsies piloti Nikolass Ivanovs (Nicolas Ivanoff) no Francijas, Mihails Mamistovs no Krievijas, Džefs Borerbons (Jeff Borerboon) no ASV, Sami Kontio (Sami Kontio) no Somijas, Martins Šonka (Martin Sonka) no Čehijas, Toms Kassells (Tom Cassells) no Lielbritānijas. Vēl vairākus pilotu dalība tiks apstiprināta tuvākajā laikā. Kopumā pasaulē ir tikai 15 piloti, kas ir tiesīgi piedalīties šajā sacensībās un lielāko daļu būs iespējams vērot Rīgas svētkos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Wellton Riverside SPA Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61736798sec.