Liliju mode Spice Home: smaržīgas, krāsainas, ar tango punktējumu

Ceturtdien, 14.jūlijā, plkst. 12.00 tirdzniecības centra Spice Home 1.stāvā sadarbībā ar selekcionāru un kolekcionāru biedrību Lilium Balticum tiks atklāta plaša un krāšņa liliju izstāde. Apmeklētāju vērtējumam tiks nodots iespaidīgs skaits smaržīgo skaistuļu - teju 200 liliju šķirņu ziedi.

Izstādi raksturo krāsu un smaržu pārbagātība. Tā tiek rīkota apmeklētājiem tīkamāko eksponātu - trompetliliju - plašākajā plaukuma laikā. Tās iecienītas spēcīgās un izteiktās smaržas dēļ un izstādē būs pieejamas ievērojamā klāstā. Tāpat būs apskatāmas Āzijas lilijas, LA grupas (garziedu un Āzijas liliju hibrīds) un jaunās orienpetu OT grupas lilijas (austrumliliju un trompetliliju krustojums).

Tirdzniecības centra direktore Iveta Lāce: „Liliju popularitāte Latvijā arvien pieaug. Tās ir daiļas un smaržīgas, turklāt samērā viegli audzējamas Latvijas apstākļos. Lilijas ir iecienītas gan kā grieztie ziedi kompozīcijām, gan arī kā grezna dārza rota. Tāpēc sadarbībā ar biedrības Lilium Balticum audzētājiem rīkojam krāšņu izstādi, lai iepriecinātu un pārsteigtu tirdzniecības centra Spice Home apmeklētājus.”

«Pirmo reizi rīkojot liliju izstādi tirdzniecības centrā, esam pārliecināti, ka mūsu veikumu novērtēs liels apmeklētāju pulks. Tāpēc esam gandarīti, ka līdzās jau iemīļotām šķirnēm un neredzētiem hibrīdiem varēsim arī izstādīt pavisam jaunas liliju šķirnes, kuras apmeklētāju acīm tiks rādītas pirmo reizi,» informē izstādes rīkošanas partneru biedrības Lilium Balticum valdes priekšsēdētājs Guntis Grants.

Plašajā liliju izstādē vienuviet būs redzamas gan ziedu mīļotāju vidū populāras šķirnes, gan liliju selekcionāru īpaši lolojumi. Selekcionārs Guntis Grants skaidro, ka «mūsdienās arvien pieprasītākas kļūst lilijas ar tango tipa krāsojumu. Tāpat aktuālāki kļūst milzu ziedu hibrīdi. Savukārt Āzijas lilijām populāras kļūst sīkziedu lilijas ar milzu ziedkopām, neparastām formām un krāsojumiem». 

Izstādē Spice Home būs sastopami selekcionāru un kolekcionāru pārstāvji. Jebkuram apmeklētājam būs iespējams saņemt izsmeļošu konsultāciju par šķirnēm, vērtīgus padomus ziedu audzēšanā, kā arī iegādāties jaunāko šķirņu sīpolus. Liliju izstāde Spice Home būs apskatāma četras dienas tirdzniecības centra darba laikā:17.jūlijā plkst. 12.00 – 21.00, 15. un 16.jūlijā plkst. 10.00 – 21.00, 17.jūlijā plkst. 10.00 – 20.00.

Liliju audzēšanas knifiņi:
Lai ikvienu dārzniecības entuziastu priecētu paša dārzā audzētas krāšņas lilijas, svarīgi atcerēties pāris selekcionāru ieteiktās viltības, piemēram, lilijām tīk silta galva un aukstas kājas. Tas nozīmē, ka sīpolus vēlams stādīt ēnainā vietā, zem lapām, bet tā, lai pats zieds augtu saulē. Lai liliju skaistums būtu pieejams pēc iespējas ilgāk, ziedus nav ieteicams stādīt lielos, monolītos blāķos. Ciešos stādījumos ziedos ātri var izplatīties pelēkā puve un pārņemt visu liliju koloniju. Tāpēc lilijas labāk izmantot kā košu dārza akcentu, vienā vietā stādot trīs līdz desmit sīpolus un kombinējot tos ar citiem ziediem, piemēram, astilbēm vai flokšiem.

Lilijas jau senatnē apdzīvojušas plašu areālu, Eiropā sākot no Pirenejiem uz ziemeļiem, tālāk uz austrumiem un Ķīnu. Ķīnā sastopama visplašākā liliju dažādība – arī ziedu veikalos redzamās tradicionālās, lielās, smaržīgās un baltās lilijas nāk no Ķīnas. Savukārt Amerikai raksturīgas savas šķirnes, kas piemērojušās vietējiem apstākļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Dome Hotel
,


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53997803sec.