Uz AB dambja taps skandāls

2011.gada 18.jūlijā, radošajā smilšu skulptūru parkā „Magic Sand Riga” uz AB dambja tēlnieks Uldis Zariņš sāks veidot pēdējo parka lielo skulptūru, kuras tēma ir „Skandāls”. Skulptūras tapšanas gaitai ir aicināts sekot līdzi ikviens.

„Latvijas tēlniecībā ļoti reti ir sastopami darbi, kas ir veltīti asām un aktuālām tēmām. Smilšu skulptūru priekšrocība ir tā, ka tās var tapt ļoti īsā laikā, un tādēļ mēs gribam runāt par to, kas visus mūs satrauc tieši šodien. Pirmo reizi atjaunotajā Latvijas valstī tauta referendumā liks savu atzīmi Saeimai, pirmo reizi pēc Latvijas pievienošanās ES, mēs redzam, ka valstu apvienība, kurai bija jāgarantē stabilitāte, pati ļogās un nezina kā īsti tikt galā ar parādu nastu. Ja vakarā ieslēdzam TV, tad skandāls seko skandālam. Tomēr kritizēt un neko nedarīt ir viegli. Mēs gribam parādīt savu skatījumu uz problēmām, kas šodien nodarbina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, un vienlaikus aicināt meklēt turpmāko ceļu. Mūsu piedāvājums ir kļūt radošiem, domājošiem un patstāvīgiem,” saka „Magic Sand Riga” producents Reinis Druvietis.

Ikvienam parka apmeklētājam nākamās nedēļas laikā arī tiks piedāvāta unikāla iespēja vērot to kā top profesionāla smilšu skulptūra no paša sākuma līdz pat beigām. Kopumā skulptūrā tiks izmantotas 40 tonnas smilšu un tā tiks veidota no 18. līdz 25.jūlijam.

„Tieši kādos tēlos Uldis Zariņš ietērps savu skatījumu uz to, kas Latvijā un Eiropā pašlaik ir skandalozs, pagaidām lai paliek intriga, kas atklāsies pamazām, skulptūrai iegūstot arvien detalizētākas aprises. Vienīgais, ko varu solīt, skandāls būs! Un es ceru, ka tas daudziem no mums liks aizdomāties,” atklāj Reinis Druvietis.

Uldis Zariņš ir beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju tēlniecības specialitātē un studējis maģistrantūrā tēlnieka Gļeba Panteļejeva meistarklasē. Uldis jau daudzus gadus regulāri piedalās smilšu un ledus tēlniecības festivālos. Pērn Sanda Kondrāta un Ulda Zariņa komandā veidotais darbs ieguva skatītāju simpātiju balvu prestižajā Ziemeļamerikas smilšu skulptūru čempionātā Virdžīnijā.

Šī būs vienpadsmitā un pēdējā profesionālā tēlnieka veidotā skulptūra, kas papildinās radošo smilšu skulptūru parku „Magic Sand Riga” uz AB dambja.

Tomēr paralēli tēlnieku skulptūru apskatei, ikviens parka apmeklētājs var veidot pats savu – tiesa mazāka izmēra skulptūru Latvijas lielākajā smilšu kastē, piedalīties meistardarbnīcās, kurās var veidot smilšu mandalas, pašu rokām gatavot ziepes, veidot krāsainu smilšu kārtojumu, kā arī radoši izpausties vēl daudz un dažādos veidos. Savukārt svētdienās īpaši tiek gaidīti bērni, kas „Nezinīša izpētes stacijā” visu dienu jautri un saistoši var izzināt dažādas āķīgas lietas.

Radošais smilšu skulptūru parks „Magic Sand Riga” uz AB dambja darbosies līdz 12.septembrim.

“Magic Sand Riga 2011” ir viens no pirmajiem pilotprojektiem “Rīga– Eiropas kultūras galvaspilsēta– 2014” programmā. Tās ietvaros 2014. gadā tiks veidota lielākā Eiropas “smilšu kaste”, kurā aicināsim spēlēties un radoši izpausties gan profesionālus māksliniekus, gan visus interesentus. Mijiedarbojoties dažādām mākslas nozarēm, spēle norisināsies visa gada garumā gan virtuālajā, gan reālajā pasaulē.

Izvērsta informācija pieejama „Magic Sand Riga” mājas lapā www.magicsand.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.94423008sec.