Rīgas 810 gadu jubilejā «atdzīvosies» vairākas Rīgas ielas

Šogad Rīgas 810 gadu jubilejas svētku programma tiek realizēta vienotā mākslinieciskā koncepcijā - „Dzīvā Rīga”. Rīgas svētku laikā sestdien, 20. augustā, dažādās pilsētas ielās - Alberta, Gleznotāju, Kalēju, Teātra, Aldaru, Sergeja Eizenšteina, Tallinas un citās notiks krāšņi un daudzveidīgi pasākumi. Savukārt svētdien, 21. augustā, „atdzīvosies” krastmala.

 

Jau par tradīciju kļuvušais pasākums „Pirms 100 gadiem Albert’ ielā” šogad pirmo reizi piedāvās Jūgendstila pilsētas būvēšanas meistardarbnīcu, kurā katrs svētku apmeklētājs, uzzīmējot savu „sapņu māju”, varēs piedalīties „pilsētas būvēšanā” un garākās Rīgas ielas veidošanā.

Savukārt, Gleznotāju un Vaļņu ielas krustojumā paredzēta performance „Otas dimd”, kurā ikvienam būs iespēja paust savas sajūtas, kas tiks ietērptas vizuālās mākslas darbā vai pārvērstas mūzikā.

„Rīga dimd” meistardarbnīcas darbosies Kalēju ielā un Konventa sētā, kur Nila Īles virsvadībā varēs iepazīt dažādus ritma instrumentus, kā arī izmēģināt sava ķermeņa spējas radīt dažādus ritmus. Šajā meistardarbnīcā notiks arī dārzeņu brīnumainās pārvērtības mūzikas instrumentos. Tā kā darbnīca darbojas ielā, kas nes kalēju vārdu, tad meistars Jānis Keiselis kopā ar jebkuru interesentu visas dienas garumā kals atslēdziņas.

Teātra ielā meistardarbnīcā „Pilsētas pasludināšana", apmeklētājiem būs iespēja veidot kopīgu uzvedumu. Savukārt Aldaru ielā svētku dalībniekiem būs iespēja baudīt autentisku 20. gadsimta 30-to gadu Rīgas atmosfēru. Tajā ikvienu sagaidīs atraktīvie vārtu sargi, ar jautrām un skanīgām melodijām iepriecinās ielu muzikanti, apavus nopucēs rūpīgs kurpju tīrītājs, bet par pēdējām tenkām pastāstīs visu zinošais sētnieks.

Performancē „Tirgus teātris” būs pieci teatrāli priekšnesumi dažādās Rīgas Centrāltirgus vietās – Prāgas ielā, Turgeņeva ielā, Nēģu ielā un paviljonos. Teatralizētajos priekšnesumos tirgus vidē tiks izstāstīti rīdzinieku stāsti par Rīgu, kā arī neparasti atgadījumi no pilsētnieku dzīves.

Mazliet ārā no Rīgas centra - slavenā kinorežisora Sergeja Eizenšteina vārdā nosauktajā ielā tiks radīta filma, kuras tapšanā varēs iesaistīties ikviens. Tā simboliski attēlos Rīgas ceļu cauri gadsimtiem līdz šodienai - no pilsētas pirmsākuma līdz mūsdienām. Būs redzama uz ielas novietota jahta, kas atspoguļos mazā Eizenšteina tā laika idejas par lielo kuģi, kas vēlāk pārtapa varenajā filmā „Bruņukuģis Potjomkins”. Uz tās uzstāsies pazīstamais dīdžejs Toms Grēviņš un vīdžejs Mikus Meirāns.

Staigājot pa Rīgas ielām svētku laikā, būs sagaidāmi patīkami pārsteigumi un atraktīvi pasākumi, kuros rīdzinieki un pilsētas viesi varēs līdzdarboties, veidojot kādu meistardarbu, vai vienkārši vērot radošo procesu.

Savukārt svētdien, 21. augustā, 11. novembra krastmalā „atdzīvosies” viduslaiku gars: tur varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana.

Kā jau ziņots, Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā „Meistars. Dziesma. Leģenda.”, uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz Pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensībām (EAF RIGA/FAI-2011), uz grupas „BI2” Diānas Arbeņinas un grupas „Nočnije Snaiperi” koncertu „Arēnā Rīga”, kā arī varēs piedalīties un līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Rīgas dome pateicas Rīgas svētku organizēšanas sadarbības partneriem – Rīgas Brīvostas pārvaldei, nodibinājumam „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”, AS „Rietumu Banka”, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai „BT1”.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv - tagad arī angļu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13922787sec.