Rīgas svētku laikā notiks pasaules līmeņa sporta aviācijas sacensības

Rīgas 810 gadu jubilejas svētku laikā, 19. un 20. augustā, debesīs virs Daugavas akvatorijas, posmā starp Salu tiltu un Dienvidu tiltu, pirmoreiz Latvijā norisināsies pasaules prestižākās avio sacensības gaisa akrobātikā jeb aerobātikā (FAI EAF – The Fédération Aéronautique Internationale Elite Aerobatic Formula - Starptautiskās Gaisa Sporta federācijas sacensības).

Rīgas posmā piedalīsies šo sacensību iepriekšējo gadu uzvarētāji, daudzu titulu īpašnieki - spānis Kastors Fantoba (Castor Fantoba) un Krievijas pārstāve, vienīgā dāma šajās sacensībās, Svetlana Kapaņina (Svetlana Kapanina). Abi piloti Latvijas publikai jau ir pazīstami – pērn Rīgas svētku laikā viņi piedalījās avio šovā, kas vienlaikus bija arī pilotu savstarpējā sacensība. Pērn sacensībās uzvarēja S.Kapaņina, kura ir saņēmusi FAI īpašo apbalvojumu kā gadsimta labākā pilote, kā arī FAI „Sabihi Gokchen” medaļu kā pieckārtēja Pasaules kausa uzvarētāja.

Sacensībās piedalīsies piloti no Francijas, Krievijas, ASV, Somijas, Čehijas, Lielbritānijas. Kopumā pasaulē ir tikai 15 piloti, kas ir tiesīgi piedalīties šāda veida sacensībās un lielākā daļa no viņiem demonstrēs savu sniegumu Rīgas svētkos.

Rīgā piloti sacentīsies divās disciplīnās – „Aerobatic Against Time” (AAT) un „Freestyle”. AAT disciplīnā katram pilotam noteiktā laika posmā – trīs minūtēs, jāveic noteiktas figūras gaisā. Snieguma kopvērtējumu veido izpildījumam patērētais laiks un izpildījuma atbilstība noteikumiem. Savukārt brīvajās sacensībās jeb „Freestyle” posmā pilotiem tiek dota iespēja parādīt visas savas prasmes, ne tikai to, ko nosaka sacensību nolikums. FAI EAF sacensību formāts ir attīstījies no JK „Aerobatics Formula Rules 2007”. Noteikumus izstrādāja profesionāls pilots, daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs un vairākkārtējs pasaules čempions šajā disciplīnā Jurģis Kairis (Jurgis Kairys, Lietuva), kurš no pagājušajiem Rīgas svētkiem atmiņā ir palicis ar lidojumu zem Vanšu tilta.

Fantastiskos lidojumus un elpu aizraujošos lidmašīnu akrobātikas elementus varēs vērot ikviens interesents. Savukārt Zaķusalā no rīta līdz vēlam vakaram norisināsies arī: karstasinīgas dejas no modernā hip-hopa līdz kubiešu salsai, labāko Baltijas valstu dīdžeju cīņa, kā arī dažādi konkursi, ko rīko pasākuma organizatori un sponsori.

19. augusta pasākuma programma:

11.00 - 12.00 Pilotu iesildīšanas pirms sacensībām

12.00 - 13.00 Atlase

16.00 - 16.30 Paziņojums par atlasi un kvalifikāciju

16.30 - 19.00 Kvalifikācija

19.00 - 23.00 Speciāli Zaķusalas viesiem spēlē „Siguldas blūza” festivāla laureāti.

 

20.augusta pasākuma programma:

12.00 - 12.30 Atklāšanas ceremonija

12.30 - 14.00 Sacensību 1. daļa

17.30 - 19.00 Sacensību 2. daļa

19.00 - 19.30 Paraugdemonstrējumi. Noslēguma ceremonija.

21.00 - Diskotēka. Ielūdz piloti - Labāko Baltijas valstu dīdžeju cīņa.

Kā jau ziņots, Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā „Meistars. Dziesma. Leģenda.”, uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz grupas „BI2”. Diānas Arbeņinas un grupas „Nočnije Snaiperi” koncertu „Arēnā Rīga”, kā arī varēs līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv  - arī angļu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82621193sec.