Rīgas Centrāltirgū svētku laikā spēlēs teātri

Rīgas svētku laikā, 20. augustā, no plkst. 12.00 līdz 18.00 Rīgas Centrāltirgus teritorijā piecās dažādās vietās norisināsies teātra mākslas projekts „Tirgus teātris”.

Piecās performancēs ar daudzveidīgiem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem (leļļu teātra, dejas, muzikāliem, stāstu stāstīšanas) tiks atklātas Rīgas un tās iedzīvotāju dažādas sejas un noskaņas. Kopš seniem laikiem tirgus ir ne vien preču un naudas maiņas punkts, bet arī vieta, kur satiekas visdažādākie sabiedrības slāņi, līdz ar to visplašākās dzīves parādības tirgū novērojamas ļoti koncentrētā, teātra mākslai piemērotā un skatītājus aizraujošā intensitātē.

Performances veidos jaunie teātra profesionāļi: režisori Ģirts Šolis, Valters Sīlis, Toms Auniņš, Andrejs Polozkovs un horeogrāfe Eva Vancāne. Tās veltītas sabiedrībā aktuālām tēmām un veidotas mūsdienīgā teātra valodā, tomēr vienlaikus saprotamas ikvienam tirgus apmeklētājam. Katrs stāsts ilgs divas stundas, taču skatītāji var izvēlēties, cik ilgi vērot notiekošo, to nav nepieciešams skatīties no sākuma līdz beigām. Performances dažādās norises vietās daļēji pārklāsies.

Projektu producē „Dirty Deal Teatro”. Atbalsta Rīgas dome. Sadarbības partneris ir Rīgas Centrāltirgus.

Apmeklējot visas piecas performances un sakrājot zīmogus, būs iespēja apmeklēt kādu „Dirty Deal Teatro” izrādi septembrī bez maksas.

Performances „Tirgus teātris” programma:

 

12.00 – 14.00 Prāgas iela pie RCT centrālās ieejas.

„Vectēvs”, režisors Ģirts Šolis; izpilda Andris Kalnozols, Ģirts Šolis.

Izrāde leļļu tehnikā, piemērota gan pieaugušajiem gan bērniem. Jau „Dirty Deal Teatro” rādītajās izrādēs popularitāti guvušais Vectēvs šoreiz kļuvis par režisoru un kopā ar draugiem – aitiņu, zaķi, bebru un citiem – iestudē teātra izrādi. Vectēvs ir mazliet ļaunprātīgs, tomēr humora pilns, un draugi viņam palīdz izkļūt no dažādām dzīves kataklizmām, kā arī seko, lai tā rīcība ir atbilstoša sabiedrībā pieņemtajām normām.

13.00 – 15.00 Prāgas iela pie RCT administrācijas ēkas.

„Zinātniskās sarunas”, režisors Valters Sīlis, izpilda Marija Vasečko, Valters Sīlis.

Fantāzijas ceļojums pa Rīgu, kādu to nekad neredzēsim vai redzēsim tālā nākotnē. Pastāvīgi mainīgā Rīga nekad nebūs gatava. Rātslaukums, lielie tirdzniecības un kinozāļu kompleksi, citi jauni apbūves projekti jau kļuvuši par ierastu galvaspilsētas daļu, taču vēl tikai pirms 20 gadiem Rīga izskatījās pavisam citādi. Realizētas varbūt varēja būt pavisam citas grandiozas idejas. Kāda tad būtu Rīga?

14.00 – 16.00 Sakņu paviljons.

„Ledusskapis trim”, horeogrāfe Eva Vancāne, izpilda Krišjānis Sants, Kristīne Vismane, Eva Vancāne.

Laikmetīgās dejas stāsts par vēlmēm, sasniedzamo, mīlestību un vientulību. Dažas cilvēciskās iegribas ir ļoti personīgas, tās var mēģināt sev aizliegt un slēpt no apkārtējo acīm. Taču, jo vairāk šādas iegribas cenšas apslāpēt, jo vairāk tās pieņemas spēkā.

15.00 – 17.00 pie Rūpniecības preču tirgus ieejas no Turgeņeva ielas puses.

„24 stundas”, režisors Toms Auniņš, izpilda Toms Auniņš, Pēteris Nebars, Normunds Griestiņš, Margrieta Dreiblate, Mc Kokx.

Interaktīvs stāsts par zvejnieku, zemnieku un tirgotāju, kuri sacenšas pārdošanas mākslā. Skatītāji tiek iesaistīti gan labāko tirgotāju sacensībās, gan muzikālā priekšnesumā, ko visi kopā rada ar tirgū sastopamajiem mūzikas instrumentiem.

16.00 – 18.00 Nēģu laukums pie Gaļas paviljona.

„Jēkabs”, režisors Andrejs Polozkovs, izpilda Kārlis Krūmiņš.

Vecais vīrs Jēkabs atklāj nostāju par valstī un sabiedrībā notiekošo. Vai sabiedriskā transporta kontrole rīkojas pareizi, rājot bezbiļetniekus? Vai 100 galvas ir gudrākās valstī? Kurš vainīgs nesaimnieciskumā? Jēkabs aicina būt aktīviem un darīt, lai valsts un Rīga attīstītos, sākot no katra tās iedzīvotāja.

Papildinformācija: Maija Treile, performances „Tirgus teātris” sabiedrisko attiecību vadītāja; e-pasts: [email protected], tālr.: 29631741 un Ivars Jakovels, Rīgas Centrāltirgus komunikācijas speciālists; e-pasts: [email protected], tālr.: 67358177 vai 28343072

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv - tagad arī angļu un krievu valodā.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.483006sec.