Rīgu jubilejā varēs sveikt ar «skanošu gleznu»

20. augustā, ikkatrs svētku apmeklētājs aicināts piedalīties Rīgas 810 gadu jubilejas gleznojuma tapšanā, kas izvērtīsies par līdz šim vēl nepieredzētu piedzīvojumu, jo katru pie audekla gaida pārsteigums. Gleznotāju un Vaļņu ielu krustojumā 20. augustā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 norisināsies perfomance „Otas dimd”.

Pats gleznas radīšanas process būs līdz šim Latvijā nepieredzēts, jo audekla otrā pusē atradīsies profesionāli mūziķi – improvizatori, kas katru otas triepienu uz vietas pārvērtīs mūzikā. Paši mūziķi apmeklētājiem nebūs redzami, bet viņu veikums būs labi dzirdams, radot iespaidu, ka skan nevis mūzikas instrumenti, bet pats gleznošanas process. Turklāt mūziķi improvizācijā attēlos gan katra gleznotāja personību, gan pašu gleznošanas tehniku.

Par muzikālo gleznas izpildījumu rūpēsies kontrabasists Toms Poišs, ģitārists Edgars Rubenis, flautiste Elizabete Balčus un sitaminstrumentu spēlmanis Matīss Akuraters.

Rīgas svētku apmeklētāju rīcībā būs 25 kvadrātmetri audekla un 50 litri krāsas, ko nodrošinās „Krāsu serviss”. Performances apmeklētājiem palīdzēs atsaucīga asistentu komanda.

Rīgas svētku apmeklētāju kopdarba radīšana tiks iemūžināta video, kuru līdz ar pašu gleznojumu varēs apskatīt 21. augusta vakarā 11. novembra krastmalā. Projektu ar Rīgas domes atbalstu realizē biedrība „I Did It” (plašāka informācija interneta vietnē: www.ididit.lv)

Kā jau ziņots, Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā „Meistars. Dziesma. Leģenda.”, uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz Starptautiskajām aviosacensībām augstākajā pilotāžā (EAF RIGA/FAI-2011), uz grupas „BI2”. Diānas Arbeņinas un grupas „Nočnije Snaiperi” koncertu „Arēnā Rīga”, kā arī līdzdarboties ielu svētkos un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv - tagad arī angļu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57028198sec.