Rīgas 810 gadu jubileja tiks svinēta trīs dienas

Rīga šogad svin 810 gadu jubileju, un no 19. augusta līdz 21. augustam plānoti daudzveidīgi svētku pasākumi. Visi laipni aicināti uz lielkoncertu Mežaparkā „Meistars. Dziesma. Leģenda.”, uz trešajiem Rīgas dejotāju svētkiem Ķīpsalā, uz Starptautiskajām aviosacensībām augstākajā pilotāžā (EAF RIGA/FAI-2011), uz grupas „BI2”, Diānas Arbeņinas un grupas „Nočnije Snaiperi” koncertu „Arēnā Rīga”, kā arī ikviens varēs piedalīties un līdzdarboties ielu svētkos, sporta sacensībās un apmeklēt tradicionālos un jaunizveidotos pasākumus 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā. 

 

„Aicinu ikvienu apmeklēt Rīgas 810 gadu jubilejas svētku pasākumus, jo šie svētki ir gan rīdziniekiem, gan arī viesiem. Svētku programma ir ļoti plaša un daudzveidīga, lai katrs varētu atrast ko piemērotu savām vēlmēm,” aicina Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jau piektdien, 19. augustā, sāksies Starptautiskās aviosacensības augstākajā pilotāžā – debesīs virs Daugavas akvatorijas starp Salu un Dienvidu tiltu no plkst. 12.00 līdz plkst. 19.00 notiks sacensību dalībnieku atlase un kvalifikācija, bet aerobātikas sacensības plānotas sestdien, 20. augustā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 19.30.

Piektdien plkst. 19.00 Ķīpsalā sāksies trešie Rīgas dejotāju svētki, bet plkst. 19.30 „Arēnā Rīga” būs rokgrupas „BI-2”, Diānas Arbeņinas un grupas „Nočnije snaiperi” koncerts. Savukārt plkst. 20.30 sāks skanēt mūzika no Vecrīgas torņiem, sasaucoties kopīgā koncertā „Zvaigznes torņu ielokā”. Vēl piektdien plkst. 23.00 tiks dots starts tradicionālajam „OKartes Rīgas svētku nakts skrējienam”, kurš sāksies K.Valdemāra ielā pie Kongresu nama un tā maršruts vedīs pāri Vanšu tiltam.

Sestdien, 20. augustā, visu dienu dažādās pilsētas ielās - Alberta, Gleznotāju, Kalēju, Teātra, Aldaru, Sergeja Eizenšteina, Tallinas un citās ielās notiks krāšņi un daudzveidīgi pasākumi. Sestdiena pasludināta arī par ielu mūzikas dienu, bet Vērmanes dārzā jau no plkst. 10.00 savas amata prasmes rādīs lietišķās mākslas meistari no visas Latvijas, būs tirdziņš, kas turpināsies arī svētdien, kā arī abas dienas notiks dažādi pasākumi ar dziesmām un dejām, un svētku apmeklētāju līdzdarbošanos. Savukārt laukumā pie Operas plkst. 11.00 sāksies diennakts basketbola turnīrs „Krastu mačs”.

Rīgas 810 gadu jubilejai veltītais svētku lielkoncerts “Meistars. Dziesma. Leģenda.” sestdien, 20. augustā, plkst. 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē pulcēs 8000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas, aicinot skatītājus un klausītājus piedalīties monumentālā un krāšņā muzikāli skatuviskā notikumā, kas izskanēs kā svētku himna Latviešu Dziesmu un deju svētku kustībai, dziesmā vienojot korus un meistarus - diriģentus un komponistus.

Savukārt svētdien, 21. augustā, plkst. 12.00 Daugavas malā 11. novembra krastmalā „atdzīvosies” viduslaiku gars: tur varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās Rīgas atslēgas izgatavošana, kurai jau tagad ikviens var ziedot kādu savu atslēgu kā materiālu jaunas Rīgas atslēgas kalšanai. Rātslaukumā ir novietota lāde, kurā var iemest atslēgas. Lāde šeit atradīsies līdz pat 21. augusta rītam, kad plkst. 11.00 no Rātslaukuma sāksies svētku gājiens, kurā tiks vesta lāde ar atslēgām, to pavadīs svētku dalībnieki – senie rīdzinieki: bruņinieki, amatnieki, brīnumdari un pilsētas ciemiņi. Gājiens ies cauri Vecrīgai, tad nonāks krastmalā, kur atslēgas tiks nodotas kausēšanai. Krastmalā būs uzstādīta metāla kausēšanas krāsns. Tajā metālmākslinieka Kārļa Alaiņa vadībā visas ziedotās atslēgas tiks sakausētas kopā vienā lielā, stiprā, skaistā atslēgā. Jaunā atslēga taps visas dienas laikā un plānots, ka tā būs gatava vakarpusē un tiks parādīta speciāli veidotā koncertuzvedumā „Leģenda par Rīgas atslēgu” ap plkst. 22.00 un svētku noslēgumā plkst. 22.30 būs krāšņa uguņošana.

Rīgas dome pateicas Rīgas svētku organizēšanas sadarbības partneriem – Rīgas Brīvostas pārvaldei, nodibinājumam „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”, AS „Rietumu Banka”, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrībai „BT1” u.c.

Plašāka informācija par Rīgas svētku pasākumiem atrodama mājas lapā www.rigassvetki.lv  - arī angļu un krievu valodā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81958508sec.