Aicina uz vairāk nekā 100 šķirņu Gladiolu parādi

Apmeklētājiem - konkurss par labāko jaunās šķirnes nosaukumu

Piektdien, 26.augustā, plkst. 13.00 Spice Home 1.stāvā tiks atklāta krāšņa vairāk kā 100 šķirņu ziedu Gladiolu parāde. Latvijas Gladiolu draugu kluba un tirdzniecības centra Spice Home organizētajā izstāde būs apskatāma no 26. līdz 28.augustam. Ikviens apmeklētājs aicināts piedalīties jauno gladiolu šķirņu vārda došanas konkursā!

"Izstādē būs sarūpēti vairāki gladiolu hibrīdi, kas gadu gaitā ir pārbaudīti un apliecinājuši sevi, lai beidzot kļūtu par pilntiesīgu gladiolu šķirni. Nododot apmeklētāju vērtējumam selekcionāru veikumu, aicinām vērojot jauno ziedu nianses, formas, krāsas un koptēlu, lai izstādē uz vietas iesniegtu idejas jaunās šķirnes nosaukumam. Konkursa uzvarētājiem un dārzkopības entuziastiem sarūpēsim vērtīgas balvas no Latvijas gladiolu draugu kluba!" sola kluba prezidents Laimonis Zaķis.

"Ar Gladiolu parādi vēlamies iepriecināt mūsu apmeklētājus, dārzniecības entuziastus, sniedzot iespēju no selekcionāriem uzzināt vērtīgus padomus gladiolu audzēšanā. Tikmēr ikviens interesents varēs piedalīties jaunās ziedu šķirnes vārda došanas konkursā un priecēt acis, iepazīstot mūsu skaistāko rudens vēstnešu krāsu un formu daudzveidību," stāsta tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.

Gladiolu parādē būs apskatāmas gan gladiolu audzētāju iemīļotas šķirnes, gan ziedi, kas raksturo mūsdienu gladiolu selekcijas tendences. Apmeklētājus pārsteigs krāsu un formu daudzveidība - dzelteni, zili, violeti, oranži, kruzuļoti ziedi, krāsu pārejas un košas ziedu apmalītes. Atšķirībā no citām kultūrām, piemēram, īrisiem un rozēm, gladiolu ziedu paletē pārstāvētas visas krāsas, sākot no sniegbaltas līdz pat melnai.

Savas ziedu kolekcijas izstādē izrādīs gladiolu selekcionārs Laimonis Zaķis (Kandavas nov.), Visvaldis Viņķelis (Bauskas nov.), Juris Bāze (Jūrmala) un Jānis Dipāns (Jelgava); kolekcionāre Aija Stūrīte (Doles sala, Salaspils nov.), Raimonds Cīrulis (Kandavas nov.), Ilze un Juris Ancāni (Ogres nov.), Ērika Ozere (Bauskas nov.), Raimonds Puriņš (Rīga) u.c.

Izstādē būs iespēja saņemt izsmeļošu konsultāciju par šķirnēm, lietpratēju padomus gladiolu audzēšanā, kā arī iegādāties stādus no citām kultūrām (tulpēm, narcisēm, lilijām, sīkām sīpolpuķēm u.c.) vai pasūtīt jaunākos katalogus ar gladiolu šķirnēm. Gladiolu parāde Spice Home tiks atklāta 26.augustā plkst. 13.00 un būs apskatāma trīs dienas: 26.augustā plkst. 12.00-21.00, 27.augustā plkst. 10.00-21.00 un 28.augustā plkst. 10.00-20.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39795589sec.