Uz Latvijas Nacionālās Operas skatuves koncertu sniegs Al Di Meola

19. decembrī plkst. 19:30, uz Latvijas Nacionālās Operas skatuves koncertu sniegs Al Di Meola - viens no izcilākajiem mūsdienu džeza ģitāristiem. Pasaules tūres “Pursuit of Radical Rhapsody” ietvaros Al Di Meola uzstāsies kopā ar World Sinfonia band. Kā informē koncerta rīkotāji “Live Music Agency“, vakara programmā tiks iekļautas ne tikai jaunās kompozīcijas, bet arī Al Di Meola populārākie skaņdarbi.

Al Di Meola pasaules slavu ieguva 1976. gadā, spēlējot “Return To Forever” sastāvā, pianista Chick Corea vadībā. Kopš tā laika viņš tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem ģitāristiem pasaulē. Al Di Meola vairākkārt ieguvis labākā ģitārista titulu žurnāla “Guitar Player Magazine” veidotajā ģitāristu rangā. Ģitārists ir īpaši uzteikts par dinamisko un tehniski nevainojamo spēles manieri.

Savas vairāk kā 30 gadu ilgās karjeras laikā Al Di Meola ir piedalījies teju vai 70 studijas un koncertu ierakstos, vairāk kā 20 no tiem bijuši arī solo darbi. Jaunāko albūmu “Pursuit Of Radical Rhapsody” raksturo stilu un žanru sapludināšana vienā, veidojot Di Meola unikālo muzikālo pasauli, kurā dominē nepārspējama tehniskā meistarība, džeza harmonija, latīņamerikāņu un flamenko ritmi.

Al Di Meola (Al Laurence Dimeola) ir dzimis 1954. gadā New Jersey, ASV. Gitārspēli viņš sāka apgūt 8 gadu vecumā, kas, pateicoties paša aizrautībai un milzu darbam, jau 17 gadu vecumā Al Di Meolam ļauj uzsākt studijas prestižajā Berklee mūzikas koledžā. 1974. gadā Di Meola pievienojas grupai “Return To Forever”, kuras sastāvā spēlē līdz 1976. gadam un iegūst Grammy balvu “Best Jazz performance by a Group” kategorijā. Turpmākajā daiļradē Di Meola ir spēlējis kopā ar tādiem māksliniekiem kā John McLaughlin, Paco De Lucia, Santana, Stanley Clarke, Jan Hammer un citiem.

Biļetes uz Al Di Meola koncertu var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā un interneta lapā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas sākot no Ls 15.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76081991sec.