65 mākslas pasākumi «Baltā nakts 2011» programmā [3]

Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts šogad notiks jau sesto reizi. Tiksimies naktī no 10. uz 11. septembri! Festivāla pamatprogrammā 20 mākslas, mūzikas, kustības, izdzīvošanas, performanču projekti visā Rīgā – VEF korpusos, Spīķeros, Vecrīgā, Rīgas centrā, Purvciemā un Bolderājā. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

Baltā nakts 2011 programmā šogad būs 65 daudzveidīgi mākslas un kultūras projekti, kurus apmeklētājiem piedāvās aktīvākās Rīgas organizācijas. Baltā nakts 2011 piedāvās plašu un daudzveidīgu programmu gan saturiski, gan ģeogrāfiski. Programma šogad koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, VEF korpusos, Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros notiks nozīmīgi projekti ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Miera iela.

Aicinot pieteikt mākslas un kultūras projektus dalībai šī gada Baltajā naktī, organizatori saņēma lielu kvalitatīvu un pārdomātu iniciatīvu pieteikumu skaitu. Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām – galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām – šogad Baltās nakts organizēšanā iesaistījās arī organizācijas, kas nav aktīvi iesaistītas mākslas dzīvē – tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas u.c. Baltā nakts šogad piedāvās kaut ko noderīgu un saistošu pilnīgi visiem un ikvienam cilvēkam.

Baltā nakts šogad notiks naktī no 10. uz 11. septembri. Šis būs jau sestais gads, kad Rīga rudenī piedzīvo Balto nakti. Kultūras foruma šī gada moto – Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns! Forumu Baltā nakts organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde, sadarbībā ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

Ar Baltās nakts programmu var iepazīties mājas lapā www.baltanakts.lv, programma līdz pat 10. septembrim tiks precizēta un papildināta. Baltās nakts laikā darbosies 2 informatīvie punkti – Ienāc BaloNĒriJĀ, kuros būs iespēja uzzināt visu par projektu norisi, vietām, kā arī saņemt Baltās nakts bukletus un piedalīties Baltās nakts spēlē.

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīgā šo tradīciju turpina jau sesto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts 2010” pulcēja ap 40’000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 xc90 09/11/2011 12:14 440 Hz: Vispār jau šis raksts bija publicēts 10.09.2011 06:19, kas ir kādu laiciņu pirms pasākuma, tāpat bija nodublēts Facebook. No otras puses, uz Muzeju nakti es jau 2 gadus vairs neeju (Rīgā), jo tās formāts ir kļuvis neciešams tikai dēļ lielajām tautas masām.

2 440 Hz 09/11/2011 11:02 Ko dod šī informācija, ja tā parādās, kad nakts tiko beigusies?
reklāmas noteikti bija par maz, tik lielā piedāvājumu klāstā nevarēja orientēties.
Un daudzi pieaugusī cilvēki nekur negāja tikai tāpēc, ka domā, ka tas viss ir vienīgi jauniešiem.

3 bo 09/10/2011 15:20 tā arī nekur nevarēju atrast precīzu programmu, lūdzu iesakiet kas kur cikos?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66121006sec.