Rīgas mākslas telpā būs Olafa Muižnieka personālizstāde «3D anatomija»

No 15.septembra Rīgas pilsētas izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa” Izglītības telpā būs apskatāma Olafa Muižnieka personālizstāde „3D anatomija” – pēdējos gados tapušie darbi datorgrafikā, kuru tapšanā izmantotas sarežģītas un reti izmantotas programmu iespējas, radot abstraktas ainas jeb „relatīvo realitāti”.

Olafs Muižnieks savos darbos rāda relatīvo realitāti, piekrītot Einšteina teiktajam, ka „Ne visam, ko var saskaitīt, ir jēga, un ne visu, kam ir jēga, var saskaitīt”.

Māksliniekam raksturīga grafikas programmu izmantošana ļoti netipiskā veidā, strādājot galvenokārt ar sarežģītām un reti izmantojamām programmu iespējām.

Pēdējo gadu darbiem, raksturīgi abstrakti sižeti un mazāk krāsu izmantošana. Darbi kļūst rafinētāki un grafiski filigrānāk izstrādāti, bieži vien pat kļūstot monohromi, lai grafiskums vēl vairāk tiktu uzsvērts.

Olafs Muižnieks pēc savas pārliecības mākslā ir reālists, taču studiju laikā dziļāk studējot sirreālistus un it sevišķi Salvadoru Dali saprata, ka reālismam var būt dažādas formas un sirreālā pasaulē ir vairāk vietas fantāzijai, lai parādītu savu attieksmi pret objektīvo realitāti.

Olafs Muižnieks dzimis 1936.gada 13.augustā, Rīgā. Līdzīgi daudziem savas paaudzes cilvēkiem, bērnībā izsūtīts uz Sibīriju. Latvijā atgriezies 1953.gadā, 1969.gadā pabeidzis Latvijas Mākslas Akadēmijas Grafikas nodaļu. Pēc akadēmijas beigšanas uzsācis darbu kombinātā „Māksla”, kur nostrādāti 25 gadus, veidojot interjerus un sienas gleznojumus neskaitāmos objektos Latvijā un visā Padomju Savienības teritorijā.

Kopš 1969.gada O.Muižnieks ir Mākslinieku savienības biedrs. Māksliniekam bijušas 29 personālizstādes un neskaitāmas grupu izstādes Latvijā un ārzemēs. Mākslas darbi atrodami; Zviedrijas karaliskās ģimenes īpašumā, Krievijas naudas kaltuves centrālajā birojā, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Līdz 1980. gadiem strādājis galvenokārt grafikas tehnikās; ofortā un litogrāfijā, vēlāk pievērsies arī eļļas glezniecībai. 1994.gadā uzsācis nodarboties ar tajā laikā vēl pilnīgi nezināmo datorgrafiku.

Šobrīd mākslinieks ne tikai glezno un veido datorgrafikas darbus, bet arī ir pasniedzējs Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē.

Šī ir Olafa Muižnieka trīsdesmitā personālizstāde, kura sakrīt arī ar mākslinieka septiņdesmit piekto jubileju.

Izstāde „3D anatomija” būs apskatāma līdz 14. oktobrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62118387sec.