Rīgā atklāj LMA rektora, Alekseja Naumova personālizstādi Tirkīzs / Turquoise

Apliecinot ainavas žanra aktualitāti arī 21. gadsimtā „Māksla XO” galerija 22. septembrī atklāj izjusta plenērista un krāsu virtuoza, Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, Alekseja Naumova personālizstādi „Tirkīzs / Turquoise”.
Jau vairāku gadu garumā Alekseja Naumova gleznu cikli top daudzās Eiropas un pasaules pilsētās – konkrētā vietā, gleznojot dabā.
Autoram ir svarīga katra konkrētā vieta, laiks un sajūtas, kas pārtop gleznā, tāpēc kā piezīmes mirklim gleznas apakšējā malā līdzās parakstam var lasīt arī vietas nosaukumu un laiku.
Izstādē „Tirkīzs / Turquoise” kā dārgakmeņi atklājas Vidusjūras pilsētas – Venēcija, Burano, Nica, Santropēza, Kannas un citas, taču šoreiz pagalmus, ielas, tiltus ir nomainījusi telpa, gaiss un atmosfēra.
Jaunākajās Alekseja Naumova gleznu kompozīcijās telpa tiek maksimāli atbrīvota no stafāžiem, dodot vietu telpai kā pašvērtībai un kompozicionālajam pamatam. Tās veidotāja un vienotāja ir tirkīza zilo ūdeņu krāsa un kustība. Un šeit Aleksejs Naumovs vairāk kā nekad iepriekš panācis manierisma meistaru gleznu kompozīciju dinamiku – kustības straujumu un kāpinājumu, kuras līkločos tiek ierauts arī skatītājs.
Kā pretstats kustībai – Burano māju sienu krāsainās plaknes – sarkanas, zilas, violetas un dzeltenas, kas izstādes kompozīcijā ienes gadiem vērotu un fiksētu pastāvību, stabilitāti un harmoniju.

Māksla XO  galerijā no 22.09. – 18.10.2011

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71009898sec.