Eiropas Savienības mājā būs apskatāma virtuālā izstāde

Ar izstādi noslēdzas projekts „MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes”

No 2011. gada 27. septembra, noslēdzot projektu „MultiTalks. Starpkultūru sarunas:  daudzas valodas, vairākas identitātes”, Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvārī 28, 1. stāvā) būs apskatāma virtuālā izstāde. To veidojuši Latvijas Kultūras akadēmijas studenti – jaunie producenti, radot videostāstu, videodeju, dziesmu, komiksu, foto un gleznu kolāžas par daudzvalodību Latvijas ģimenēs. Izstāde Eiropas valodu dienas 2011 ietvaros būs apskatāma līdz 26. oktobrim.

Jaunie producenti, veidojot radošās komandas, pētījuši un savos darbos atspoguļojuši divvalodīgas un daudzvalodīgas ģimenes. Ietverto tautību un valodu spektrs, kādās runā šajās ģimenēs, ir patiešām krāšņs - nepāliešu, armēņu, vācu, angļu, dāņu, romu jeb čigānu, krievu, itāļu, franču, zviedru un, protams, latviešu.  

Veidojot izstādi, studenti, darbojoties ar lielu entuziasmu, atrada un pārliecināja daudzvalodīgās ģimenes publiski dalīties pārdomās par dzīvi, sapratni un mīlestību. Viens no lielākajiem projekta ieguvumiem ir atklāsme, ka mājas ir tur, kur ir sirds un kur ir ģimene. Intriģējoši ir izstādes darbu nosaukumi - „Ķēdes reakcija”, „Man pieder sapnis par tevi”, „Divās kurpēs”, „Uz robežām blakus”, „Kultūršoks”, „Kas tur...Hey yo...” u.c.

Piemēram, Zviedrijā jau 20 gadus dzīvojošā latviete, ar kuras daudzvalodīgo ģimeni varēs iepazīties virtuālajā izstādē, saka: „Es nekad neesmu tiekusies pēc zviedru imitēšanas un kaunējusies par savām valodas nepilnībām. Bieži pat īpaši uzsveru savu iebraucējas statusu un Latvijas pilsonību. Esmu pārliecināta, ka 21. gadsimta Eiropā jātiecas pēc savstarpējas respektēšanas, nevis automātiskas asimilācijas”.
Līdzīgi projekti kā „MultiTalks. Starpkultūru sarunas: daudzas valodas, vairākas identitātes” notiek vairumā Eiropas Savienības dalībvalstu, un tas pievērš uzmanību attiecībām starp multilingvālismu/daudzvalodību un dažādām identitātēm. Izmantojot audiovizuālās mākslas un jauno mediju formātus, tiek veidoti dialogi, parādot iespējas un izaicinājumus, ar kuriem saskaras divvalodīgās un daudzvalodīgās ģimenes Eiropas Savienībā un valstīs ārpus tās. Projekts atklāj arī attiecības starp valodu un identitāti.

Par projekta iedvesmas avotu noderējuši Eiropas Komisijas prezidenta Hosē Manuels Barozu vārdi: „Identitātes saplūst, un piederības sajūtai nepieciešams jauns vai vairāki jauni pilsonības un identitātes koncepti, kuri savā saturā un būtībā nav pret kaut ko opozīcijā.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68707895sec.